Mirvaso: ook voor lupus?

Het off-label gebruik Mirvaso gel wordt steeds beter gedocumenteerd met de publicatie van een recent artikel dat suggereert dat Mirvaso goed werd verdragen door patiënten met systemische lupus, Dermatomyositis en Pityriasis Rubra Pilaris. Het werd niet alleen goed verdragen, het bood ook goede voordelen.

(Off label gebruik betekent dat het middel gebruikt wordt voor iets anders dan waar het eigenlijk voor ontwikkeld was)

De drie aandoeningen en rosacea hebben iets gemeen, namelijk een rood gezicht.
Slechts 3 patiënten worden beschreven, allen die allen Mirvaso konden verdragen en tevens een “uitstekende klinische respons hadden” – (dat is hun rode  gezicht wegging, maar klinische respons klinkt veel wetenschappelijker natuurlijk )
Systemische Lupus: een typische huid manifestatie  is een vlinder vormige uitslag op het gezicht en de lichtgevoeligheid.
Dermatomyositis: wordt gekenmerkt door rode schilferige uitbarstingen, op de oogleden, rug schouders. Het is een zeldzame aandoening.
Pityriasis Rubra Pilaris: (PRP) een groep van zeldzame huidaandoeningen met rood-oranje gekleurde schilferige plekken met goed gedefinieerde grenzen.

Mirvaso Off Label

Galderma (maker en bedenker van mirvaso) heeft nu dus een goedgekeurde behandeling voor het rode gezicht van rosacea, en kunnen we discussie verwachten over het gebruik van dit middel voor andere huidaandoeningen. En misschien is dat niet zo’n slecht idee. Het middel heeft duidelijk nut. Het grootste nadeel van mirvaso is, dat de hyper reactieve rrosacea huid, waar toch heel veel mensen last van hebben, nogal reageert op mirvaso. En dat werkt averechts.

Er zijn heel veel negatieve ervaringen te vinden van rosacea patienten die mirvaso hebben gebruikt. (niet allemaal uiteraard)

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)Een reactie plaatsen

15 − 8 =