Mirvaso: Rood is fout punt com

Mirvaso: Rood is fout punt com

dinsdag, 11 maart 2014 06:05

In de VS zijn gewone consumenten “doelwit” van de marketingscampagnes van farmaceutische bedrijven. In Nederland kennen we dit niet op deze manier. Hier worden artsen juist benaderd met reclame materiaal in de hoop dat zij de medicijnen voorschrijven aan hun patienten. In Amerika werkt het dus anders.
rosacea-voor-en-na-foto
In eerdere nieuwsberichten was te lezen dat Mirvaso, gemaakt door het bedrijf Galderma in Amerika op de markt is gebracht. Dit middel zorgt er voor dat de roodheid in het gezicht bij rosacea afneemt. Het is een middel ter symptoombestrijding en geneest niet. Recent heeft ook de Europese Commissie toestemming gegeven voor de Europese markt.
Galderma is een marketingcampagne begonnen via de website rediswrong.com Om de gewone consument er van te overtuigen dat een rood gezicht fout is. Sommige dingen horen gewoon niet rood te zijn. Een schildpad niet, een dalmatier niet en je gezicht niet. Dit alles in de hoop dat consumenten bij artsen gaan vragen om een recept voor het middel en zo miljoenen binnen te harken.
Op hun website is te lezen dat rosacea beheersbaar is, in ieder geval, wannneer je mirvaso koopt.
Of dit waar is, is maar de vraag. Overal op internet zijn reviews opgedoken van consumenten die niet tevreden zijn over de bijwerkingen van het middel. Er moet gezegd worden dat klachten eerder gemeld worden dan positieve ervaringen, dat is menseigen.
Binnenkort is het middel ook in Nederland op de markt. Dan kunnen we zelf ervaren of Galderma gelijk heeft.
turtlejpg
Reacties

Mirvaso is er!Miryam 09-04-2014 06:01

Hallo Marjolein,

Gisteren heb ik m’n huisarts gevraagd naar Mirvaso, niet alleen kende ze het product, maar ze kon het ook gewoon voorschrijven! Ik was enorm blij natuurlijk. Ik heb al bijna 20 jaar last van Rosacea en m.n. de roodheid is de laatste jaren veel erger geworden. M’n huid verdraagt bijna niks en de lijst triggers die een flush kunnen veroorzaken is inmiddels enorm lang. Bij de apotheek bleek dat ze het pas week 16 binnenkrijgen, maar dat is dus al volgende week. Ik ben heel benieuwd, ik hoop dat het werkt. Er zit trouwens wel 1 nadeel aan Mirvaso, de apotheker vertelde me dat het -vooralsnog- NIET vergoed wordt. Het kost
€56,- nogal prijzig dus. Maar als het werkt… Bovendien als nou meer mensen het via hun huisarts gaan gebruiken, wordt het misschien op den duur wel vergoed. Misschien kan ik volgende week meer vertellen. Groet,
Miryam

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)Een reactie plaatsen

zeven + twee =