Twee is beter dan 1 ?

In een gerenommeerd tijdschrift is een artikel geplaatst waaruit blijkt dat je rosacea succesvol kunt behandelen met een combinatie van Mirvaso en Soolantra. Dus als je zowel subtype 1 als subtype 2 rosacea hebt, dan is er goede hoop. Beide blijven effectief in combinatie met elkaar. Van gebruikers krijgt Soolantra overwegend positieve feedback. Dit geldt echter niet voor Mirvaso, de meeste ervaringen met mirvaso zijn nu bepaald niet positief, op een enkeling na. Of beide beter is dan elk afzonderlijk, wordt niet echt duidelijk uit het artikel, ze zijn samen wel effectiever dan een inactieve creme.

Het artikel is gepubliceerd in J Drugs Dermatol. 2017;16(9):909-916.

Galderma, de makers van zowel soolantra als mirvaso timmeren hard aan de weg in rosacea-land. Ze zijn heel actief met de marketing van hun medicijnen. Ze richten zich niet alleen op de artsen waarvan ze willen dat die de middelen voorschrijven, ze richten zich ook met hun reclame campagnes op patienten zelf. Zo is er een paar jaar geleden de website rediswrong.com gepubliceerd. Die zich vooral richtte op patienten, met allerlei informatie en folderachtig materiaal.

Het tijdschrift is niet zomaar een flutkrantje, dus we kunnen er vanuit gaan dat het een goed onderzoek is geweest. Het moet wel gezegd worden dat een van de schrijvers van het artikel bij Galderma werkt.

Ik ben zelf nog steeds niet overtuigd van Mirvaso, het zorgt bij sommigen voor ellende achteraf. (rebound flushing). Dus wees voorzichtig.

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)Een reactie plaatsen

16 − 13 =