Waarom Soolantra werkt

De Werking Van Soolantra

Onderzoekers hebben een artikel gepubliceerd een week of 2 geleden met meer informatie over de werking van Soolantra, het relatief nieuwe middel van de fabrikant Galderma.

Het artikel zoekt uit wat de reden is dat Soolantra behoorlijk effectief is in de behandeling van rosacea. (En dat is deze keer gelukkig niet alleen de opvatting van de fabrikant, maar ook van de gebruikers.

Overal op het internet zijn positieve ervaringen van “patienten” te vinden.)

Soolantra is eigenlijk gewoon ivermectine (tegen parasieten) in cetaphil creme. Dus het is logisch dat een anti parasitair middel tegen parasieten werkt (in dit geval demodex). Maar onderzoekers zouden niks te doen hebben als ze het niet toch zouden onderzoeken.

Het blijkt inderdaad dat soolantra het aantal demodex mijten per vierkante cm aanzienlijk verminderde. (na 6 weken en na 12 weken)

Een tweede bevinding is dat het middel ontstekingsremmend werkt. Een dubbele werking dus.

Dual anti-inflammatory and antiparasitic action of topical ivermectin 1% in papulopustular rosacea.

J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Jun 27.

Eigenlijk vond ik de opmerking in het artikel dat van de 20 patienten iedereen verbetering zag en 16 van de 20 werden beoordeeld als (objectief)  therapeutisch succes veel interessanter.

Dit geeft aan dat het middel echt wel zijn plaats heeft als behandel optie. Moet wel even bijgezegd worden dat alle 20 patienten type 2 rosacea hadden en dus was er sprake van een voorgeselecteerde groep.


Waardoor uiteraard de kans op succes veel groter is.

Waarschijnlijk spelen demodex mijten geen of een kleine rol bij andere rosacea types en zal het middel niet of minder effectief zijn.

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)


Een reactie plaatsen

vijf × twee =