7 dingen die je moet weten over laser behandelingen

Laserbehandelingen bij Acne (en rosacea)

Ik heb al veel geschreven over laser behandelingen bij rosacea, maar hoe zit het bij acne. Met alle hype over laserbehandelingen bij acne lijkt het wel alsof het de enige effectieve en beste behandelingsoptie is, maar dat is niet waar. Wat kan je verwachten van een laserbehandeling bij acne? (en eigenlijk is onderstaande ook van toepassing op couperose en rosacea)

  1. Laser behandelingen zijn onderdeel van een complete behandeling. Alleen licht behandelingen zijn vaak niet genoeg om van acne af te komen. Het werkt het beste in combinatie met goede verzorging, een medische behandeling en juiste voeding.
  2. Lasers werken misschien als al het andere gefaald heeft. Wanneer je alles al geprobeerd hebt, is het wellicht de moeite om een poging te doen met een laserbehandeling.
  3. Resultaten zijn onvoorspelbaar. Laser therapie werkt niet voor iedereen met acne. Het is van te voren eigenlijk niet te zeggen bij wie het wel en bij wie het niet zal werken.
  4. Veel mensen zien verbetering, maar het zal in de meeste gevallen niet 100% zijn.
  5. Voor het beste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. In de overgrote meerderheid van de gevallen is 1 behandeling niet genoeg.
  6. Behandelingen zijn duur en de verzekering betaald niet altijd. Controleer goed bij je eigen verzekering wat ze wel en niet vergoeden.
  7. Hoewel relatief veilig: Iedere behandeling brengt risico’s met zich mee. Na een behandeling heeft bijna iedereen een paar uur last van roodheid en / of zwelling. Bijwerkingen kunnen natuurlijk ook ernstiger zijn en langer duren. Laat je voordat je een behandeling ondergaat dus goed voorlichten, en zorg dat je de behandeling laat uitvoeren door iemand die daarvoor opgeleid is en er ervaring mee heeft.

Plaats een reactie

14 − 11 =