Botox bij rosacea

Botox bij rosacea (type 1) indrukwekkende resultaten
botoxenrosacea
DRM368773.inddPlaatje A is voor en plaatje B is na.Botox wordt al meer dan 20 jaar gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het is een middel dat veelvuldig is gebruikt in de bestrijding van huidveroudering. Er zijn 7 verschillende serotypen van botulinum toxine maar type A wordt het meeste gebruikt vanwege een gunstig bijwerkingen profiel en werkzaamheid. Een aantal recente onderzoeken tonen het mogelijke nut aan van botox voor roodheid in het gezicht en hevig blozen, zoals bij type 1 rosacea en het syndroom van Frey. De effecten duurden ten minste 7 maanden, en er was weinig terugval.

Botox werkt door het signaal van acetylcholine te veranderen en kan daardoor symptomen verlichten.

Botox risico’s en veiligheid:

Een botox injectie kan blauwe plekken geven, deze gaan weer weg.

Volgens de consumentenbond is het gevaar van botox dat het op een verkeerde plaats wordt geïnjecteerd waardoor er andere spiertjes verlamd worden dan dat de bedoeling is. Andere risico ’s zijn overdosering of overhangende oogleden. (ik neem aan bij het verminderen van kraaienpootjes)

 

De FDA waarschuwt dat de effecten van de botulinum toxine zich kunnen  verspreiden buiten het gebied van injectie naar andere delen van het lichaam, waardoor de symptomen lijken op die van botulisme. Die symptomen zijn potentieel levensbedreigend:  slikken en ademhalingsproblemen.
Deze symptomen zijn meestal gemeld bij kinderen met cerebrale parese die behandeld werden met botulinum toxine voor spasticiteit. Mensen met spierzwakte en neurlogische aandoeningen kunnen beter geen gebruik maken van botox. Deze ernstige bijwerkingen zijn niet voorgekomen bij cosmetisch gebruik van botox.

 

 

Zorg in ieder geval dat de behandeling wordt uitgevoerd door iemand die er verstand van heeft. Laat je goed informeren.

Plaats een reactie

3 × 5 =