Succesverhalen van “lotgenoten”

Rosacea is een van de meest frustrerende huidziekten die er is. Het gaat niet vanzelf over, behandelingen helpen niet voor iedereen en het zit ook nog in je gezicht. Verbergen is geen optie. Uiteraard kun je make up gebruiken. De
ellende is, dat de huid zo gevoelig is dat zelfs dit problemen kan geven. Daarom heb ik de afgelopen jaren verhalen
verzameld van rosacea patienten. Sommige verhalen zijn mij toegestuurd naar aanleiding van deze website, andere
komen van rosacea forums en internationale websites. Ze geven in ieder geval hoop.
Maar lees eerst deze basis informatie, voordat je verder leest.  Deze website bestaat uit meer dan 150 artikelen over rosacea. De zoekfunctie zal de meeste vragen beantwoorden.
Maak anders gebruik van het contactformulier of reageer op een artikel.

Hieronder 26 verhalen (het worden er steeds meer) van rosacea patiënten en wat zij gedaan hebben om hun symptomen te verminderen.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van rosacea. Ik denk ook niet dat er 1 oorzaak is. Experts zijn het ook niet
eens. De een denkt dat het immuunsysteem het probleem is, de ander geeft demodex huidmijten de schuld en dan zijn er
nog wetenschappers die de zon, hormonen of bacteriën de schuld geven. De huid heeft nu eenmaal een paar manieren van
reageren, rood worden, opzwellen, pukkels krijgen en pijn doen. Heel veel meer smaken zijn er niet.

Wat helpt zal wellicht liggen aan de individuele oorzaak van rosacea.Mijn tips:Gebruik je gezonde verstand, wondermiddelen bestaan niet, maak altijd eerst gebruik van de reguliere behandelopties,
gebruik dagelijks zonnebrand crème, gebruik niet irriterende huidverzorgingsproducten, denk na over IPL, geen
chemische peelings, geen retinol, geen sauna. Wees extra voorzichtig met roaccutane. Lees eerst over de risico’s.
Gebruik nooit hormooncrème in je gezicht. Probeer niet zomaar alles uit, als iets het probleem erger maakt,
branderigheid veroorzaakt of jeukt, dan is dat niet goed. Stop onmiddellijk met wat je aan het doen bent. Zelf heb ik veel gehad aan crème met niacinamide. Daar wordt het aanzienlijk rustiger van. Aan IPL en aan bb cream van Maybelline.Heb je ook een succesverhaal? mail me, dan plaats ik het hier!De onderstaande succesverhalen zijn hoopgevend en van informatieve aard, niet bedoeld als advies om zomaar over te nemen dus. Zeker in geval van supplementen, eerst overleggen met de huisarts.___1. Vitamine E Olie

Ik begon het gebruik van vitamine E olie voor mijn droge gebarsten winter handen , en op een dag heb ik het gebruikt voor mijn gezicht. Ondanks de gedachte dat velen denken dat olie alleen zorgt voor een vette en pukkelige huid …deed het voor mij het tegenovergestelde. Na twee maanden was het resultaat:
– geen droge huid
– hoewel ik nog steeds rosacea puisten heb zijn de uitbarstingen verdwenen. Het heeft mijn roodheid daardoor met 80% verminderd. Mijn huid is gladder. van het gebruik van mijn vitamine E olie , niet alleen is het volledig een einde aan mijn droogheid maar , hoewel derosacea puisten zijn hier nog steeds , heb mijn puistje flare – ups bijna volledig verdwenen , wat op zijn beurtmijn roodheid is verminderd met 80 procent . Mijn poriën zijn beduidend kleiner.Ik gebruik een dunne laag nadat ik mijn gezicht heb schoongemaakt.

– NRS (national rosacea society)

____

2. Allergenen vermijden

Vanwege de rosacea en andere gezondheidsproblemen,hadden mijn ouders me een bloedtest laten doen om te controleren op voedselallergieën. De test meette zowel vertraagde en directe reacties, en ik kwam erachter dat ik  een aantal had van beide. Ik ben allergisch voor acht verschillende voedingsmiddelen, waarvan ik sommige  heel vaak at en nooit zou hebben bedacht dat ik er allergisch voor zou zijn. Binnen een paar dagen na het elimineren van deze voedingsmiddelen uit mijn dieet, verbeterde mijn gezicht. Binnen enkele weken was het glad en niet rood! Ik had geen andere behandeling. Het klinkt ongelooflijk.
Ik heb af en toe nog wel een puistje maar ik ben niet meer rood.
– – NRS (national rosacea society)

__

3. Bier drinken

Ik drink nooit bier, maar deelde er een keer eentje met een gast. Kort daarna dronk ik twee Margaritas. Ik was verrast toen ik in de spiegel keek. Normaal gesproken krijg ik van alcohol en citrus vruchten een enorme flush. Een tijdje later zag ik een documentaire op tv. Hop in bier werkt ontstekingsremmend. Eerst bier drinken, voordat ik een ander alcoholisch drankje neem vermindert de roodheid aanzienlijk.
– NRS (national rosacea society)

__
4. Draagbare ventilator

Tijdens warme dagen doe ik een draagbare ventilator, die uiteraard op batterijen werkt in mijn tas. Ik bewaar er ook een thuis en in de auto. Het helpt om het blozen te beperken- NRS (national rosacea society)

5. ijsblokjes

Op een dag, terwijl ik een enorme flush had heb ik ijsblokjes over mijn gezicht gewreven, vooral op mijn neus. Iedere morgen en avond deed ik dat, maanden lang. Omdat het goed voelde. Toen begon ik verschil te zien. De rosacea werd beter en beter. Ik doe het nog steeds, en mijn rosacea is weg, al drie jaar.
– NRS (national rosacea society)

__

6. plakjes komkommer

Om blozen te verminderen gebruik ik plakjes komkommer rechtstreeks op de rode huid. Ik gebruik  komkommer, geschild en in hele dunne plakjes . De dunne plakjes volgen mijn  huidcontouren veel beter dan dikkere plakjes. Ik  laat het op zijn plaats tot  het bijna droog is. Komkommer heeft een koelend effect , beter dan een creme. Ik bewaar eenkleine container in de koelkast  en neem het mee tijdens het reizen.

__

7. Trigger Eliminatie

Ik deed eindelijk  wat onderzoek en experimenten op mijn eigen huid, en mijn huid is nu rustig. Ik hoef me niet

langer te verbergen onder lagen make-up. Ik deed dit door het elimineren van nachtschade uit mijn dieet: geen aardappelen, paprika’s, tomaten, chilipoeder in enige vorm of hoeveelheid, verwerkt of heel. Ik ben ook gestopt met cremes met agressieve zure anti-agingingrediënten en ik ben overgeschakeld naar spaarzaam gebruikt van biologische producten op waterbasis. alles wat nodig heb is een handvol chips en de reactie (flush) is onmiddellijk.

8. oestrogeen therapie

Tijdens de menopauze,toen ik rond de 50 was, was ik zo rood en vlekkerig  dat vrienden dachten dat ik  een hartaanval zou krijgen . Ik had ook oculaire rosacea Mijn arts stelde oestrogeen therapie voor. Ik nam oestrogeen-progestageen gedurende zes maanden, daarna minderde ik dat gedurende 2 jaar. (Ik heb ook geprobeerd:  doxycycline en gels crèmes op recept. Ik vond de oestrogeen therapie beter op het moment.) Mijn huid werd weer normaal meestal. Uiteindelijk liet ik oestrogeen therapie helemaal achterwege

9. Baby Shampoo voor Oculaire Rosaccea

Ik heb rosacea en oculaire rosacea (al meer dan 20 jaar). Mijn ogen zijn altijd erger dan mijn gezicht en ik heb altijd roodheid, een branderig gevoel en jeuk ervaren. Soms is de pijn  zo ondraaglijk dat ik amper  mijn ogen open kon houden.
Sinds ik mijn oogleden was met baby shampoo zijn mijn ogen  aanzienlijk verbeterd en voel ik me zoveel beter. Ik ben zo blij !  Het hebben van rode, branderige ogen is ongelooflijk ongemakkelijk en, voor mij, lelijk. In al die jaren dat ik rosacea had, is er niet een arts die  me heeft verteld om babyshampoo gebruiken.

10. Wassen met anti-roos shampoo (met seleen sulfide)

Ik las over Selsun blue in de krant op woensdag. Ik ben naar de winkel gegaan en heb een fles gekocht. Mijn rosacea is weg. Ik heb al 30 jaar antibiotica geslikt en meerdere cremes op recept gebruikt. Zelfs die met antibiotica, het was er nog steeds.
Na 2 dagen selsun blue is mijn huid beter dan het 30 jaar lang was
-peoplespharmacy

naar aanleiding van een artikel op een amerikaanse website heb ik selsun blue onverdund op de huid gedaan, ca. 5

minuten laten intrekken en daarna met zeep afwassen. na 2 weken waren mijn puistjes helemaal weg en roodheid is ook bijna weg. selsun blue is een anti roos shampoo en te koop bij de etos. ik neem aan dat het niet schadelijk voor de huid is omdat het een normale shampoo is. ik zou het iedereen met rosacea in ieder geval adviseren te proberen. als je het gebrukt schud het flesje dan wel goed voor gebruik.

ik ben benieuwd of ook anderen baat bij dit middel hebben.
-martin

11. Snorkelen
Ik ben een 53 jaar oude man, toen ik 50 werd, kreeg ik ernstige rosacea. Ik heb van alles geprobeerd en niets hielp. Ik ben 2 weken wezen snorkelen in zout water. Ik was elke dag te vinden in de oceaan. Tegen de tijd dat ik naar huis ging waren alle tekenen van rosacea weg. Ik weet niet waarom zout water helpt, maar het is bijna een wonder.?

12. Groene thee
ik kreeg 6 jaar geleden de diagnose rosacea. Ik ben een jaar geleden begonnen met het drinken van groene thee om andere redenen. Na 6 maanden was de rosacea weg. Ik drink groene thee gezoet en met citroen. Veel mensen houden niet van de smaak van groene thee, maar op deze manier is het best lekker. Mijn dokter zei dat ik vooral moest blijven doen wat ik deed, omdat het zo goed hielp.

13. Ik heb rosacea en toen ik ouder werd, werden de symptomen erger. Ik heb alles geprobeerd, antibiotica, dieet, en

verschillende cremes. Niets hielp. Ik gebruik nu pure aloe vera, geen parfum of kleurstoffen en het droogt de bultjes uit en voorkomt nieuwe. Ik ben nog steeds een beetje rood, maar het is veel lichter dan voorheen. Een goede verbetering.

-peoplespharmacy

14. Het verwijderen van salicylaten, aminen en glutamaten uit mijn dieet werkte voor mij. Ik had Acne rosacea voor twee en een half jaar, ik heb allerlei medicijnen gebruikt, zonder succes. Ik ben behoorlijk geïrriteerd dat alles wat je hoort van het internet / artsen en dermatologen is dat medicijnen je enige hoop zijn.

-rosacea-support

15. Ik nam antibiotica en ik heb roaccutane gebruikt. Geen van beiden hielp. Recent ben ik begonnen met het gebruik van magnesium supplementen voor mijn hoge bloeddruk. Tot mijn verbazing ben ik nu van mijn rosacea af. Mijn huid is gaaf en zacht.

-peoplespharmacy?

16. Simpel maar na 2 dagen weg — Danielle 21-03-2014 08:29
Ik heb het al jaren roseaca, echter het laatste jaar door veel stress toen met bultjes en ontstekingen. Ik heb van de dermatoloog antibiotica gekregen efracea 40 Mg, en antibiotica creme. Daar heb ik na een week ( geen verbetering bij gezien) 2 uur na de creme smeren ‘S avonds voor het slapen, zinkzalf opgesmeerd en na 2 dagen alle bulten weg en de roodheid. Geen dure creme’s of diëten maar voor een paar euro. Dus voor het slapen dun opsmeren en elke dag een schone kussensloop. Succes!
-danielle

17. Ik heb onderstaande gedaan en na 5 maanden is de rosacea nog amper zichtbaar!
– Urtizon complex: 3 keer per dag 2 pilletjes laten smelten onder tong
– A.Vogel herstellende crème Echinasan: 2 keer per dag smeren op de rosacea
– Pycnogenol zware en vermoeide benen: 1 capsule per dag (is een kuur van een maand om de bloedvaten in het gezicht

(oorzaak van rosacea) te herstellen)

=> Deze producten zijn homeopathisch

Nu doe ik bovenstaande niet meer en doe ik enkel dit nog:
– Weleda amandel gevoelige huid: elke morgend en avond gezicht vochtig maken, afdeppen, en dan met een wattenschijfje het volledige gezicht doen met weleda. Op de rosacea plekken extra smeren en even laten intrekken.

Dan afspoelen met lauw water. (Homeopathisch)
– Soms gebruik ik na de weleda de ‘zwitsal droog huidje vernix hydration bodymilk’.
– elke

18. Zinkzalf en kokos olie — Bram 17-03-2013 07:28
Hallo mensen ik heb een crème die goed werkt tegen rosacea.en dat is zinkzalf gemengd met een goede kokos olie extra

Virgini.Ik maak eerst de koko,s olie beetje warm b.v door deze in een bakje te zetten met heet water als de kokos olie vloeibaar is meng ik er de zinkzalf door zorg dat de verhouding goed is en dat je het goed kan smeren zonder dat je een te witte crème krijgt anders loop je rond met een wit gezichtje wel weer eens wat anders dan met een rood gezicht.ik zou zeggen probeer het eens koop wel zinkzalf zonder parfum en gebruik een pure koud geperste kokos olie deze is meestal te koop in een reform winkel.ik hoop dat jullie er wat aan hebben.sterkte liefs een lot genoot

-bram

19. Dermalogica — Esther 28-03-2013 20:06
Hoi allemaal,

Na meer dan tien jaar rosacea en ontelbare antibioticakure n (jarenlang achter elkaar) heb ik nu iets gevonden waar

ik wel heel enthousiast over ben. Via via kwam ik bij een schoonheidsspec ialist die me behandeld heeft met dermalogica producten en het was een verademing!! Ik ging erheen met de nodige argwaan maar na een dag begon mijn gezicht al op te knappen.
Eerst dacht ik nog dat ik het me verbeelde. Het is trouwens geen wondermiddel want het zal nog wel even duren eer de ergste onstekingen weg zijn maar de roodheid wordt minder en vooral de jeuk en het branden is wel meteen weg (behalve van mijn ogen). Maar jemig wat voelt mijn huid al goed aan zeg! En dat zo snel (nu zes dagen). O ja, de producten zijn wel redelijk prijzig maar ik heb het graag voor over. Hopelijk werkt het voor andere mensen ook zo goed als voor mij.

Groetjes,
Esther

20. Minerale make up

Ik heb zelf ook rosacea helaas. Hierdoor ben ik make up gaan gebruiken. Aangezien ik op de huid weinig kan verdragen ben ik uitgekomen op de Make-up van Mineralogie. Deze vind ik geweldig, geen last van huidirritatie door Make-up meer. Een oplossing voor de rosacea heb ik helaas nog niet gevonden.

21. vitamine D
Als MS-patiente heb ik al jarenlang een extreem laag vitamine D niveau en al even zo vele jaren heb ik rosacea. Dus vitamine D als boosdoener lijkt mij onzin. Sinds enige tijd behandel ik mijn gezicht met duindoornolie en het resultaat is verbluffend goed! Metronidazol en Clindamycine hadden nauwelijks effect en maakten het op den duur zelfs erger.
-els

22. Wandelen in de buitenlucht -Ans

23. Ik gebruik nu sinds april de Propolis dagcreme.
Vandaag heb ik een huidanalyse laten maken in de apotheek. Dat wordt gedaan met een speciale camera die dieper in de huid kijkt. En mijn huid ziet er bijna normaal uit en is heel rustig. Het advies: vooral blijven doorgaan met wat ik nu doe! Zo’n rustige huid bij rosacea komt volgens haar weinig voor! Wat ik nu doe is ’s ochtends de propolis creme. Die laat ik intrekken en daarna doe ik er eucerin zonnebrand creme met uv50 er overheen. Overdag smeer ik nog een paar keer met de zonnebrandcreme. En ’s avonds smeer ik er eucerin anti redness kalmerende creme op. Dit is de propolis creme die ik gebruik (hij is er ook in zalf voor acute plekken)

http://hetkorfje.nl/fwshop/index.php?page=details&prod=121&cat=24&group=17

-ruchama

24
Ik gebruik de producten van La Roche van de apotheek, de Toleriane lijn.
Dit is een product voor de overgevoelige huid en is voor mij de enige verzorging die ik kan verdragen.
Ik gebruik de dagcreme, de foundation en de reinigingsmelk.
Niet de goedkoopste creme maar wel een echte aanrader.
-anja

Rossita

25. Ik ben 25 jaar en kreeg 4 jaar geleden last van rode, jeukende, schilferende wangen. Na heel wat bezoekjes aan huisarts/dermatologen bleek het om rosacea te gaan. Mijn gezicht zag er werkelijk waar niet uit en bovendien deed de jeuk echt zeer.. Ik heb talloze zalfjes, lotions en antibioticakuren gehad, maar niets hielp blijvend. Ik was vrij bang dat ik er nooit meer vanaf zou komen…totdat… ik de naam van Rositta op internet op het spoor kwam. Ik heb me door haar laten behandelen, 2 weken. 2,5 uur heen en 2,5 uur terug. en het was de moeite zeer waard. november ben ik behandeld door haar en tot de dag van vandaag ben ik van de jeuk/droge plekken/roodheid verlost! Rositta`s

behandeling is uniek en het is een super mens!
– ingmar

26. Ik gebruik zelf de anti redness produkten van eucerin. Moet zeggen dat het wel een beetje beter eruit ziet.
-esther

Reacties  

 De groentenman 25-02-2016 18:51

 Tsja…ook ik al vanaf mijn 12de jaar al onder de ontstekingen en natuurlijk alles geprobeerd van de zalfjes tot en met de kuurtjes roaccutane,wel altijd het idee gehad dat er een trigger was wat het veroorzaakte,en dat spreekwoordelij ke kwartje viel pas een jaar geleden—-de aardappel—- altijd een aardappel eter geweest,wel wat zwaar op de maag maar vulde goed en verdomd na een kuurtje roaccutane waarbij de ontstekingen alweer na 6 weken weer terugkwamen en eigenlijk niets meer hielp gestopt met de aardappel—in het begin moeilijk te geloven maar na een aantal weken verdween alles op mijn gezicht….een wondertje na 35 jaar ellende op dat gezicht,ik wordt wel ondertussen wel vrij gestoord van de rijst en pasta maar heb het er graag voor…. er is sowieso een gevoeligheid met eten bij mij qua darm,en heel af en toe een klein puistje als ik teveel snaai of kruidige dingen eet,net als een rode huid maar de echte ontstekingen zijn weg…amen…su cces iedereen met hun strijd

55 gedachten over “Succesverhalen van “lotgenoten””

 1. Elk jaar kwam de rosacea terug en moest ik zeker twee keer per jaar aan de antibiotica. Sinds ik twee maal per dag (s’ochtends na het wassen en s’ avonds na het wassen met lau water) zoete amandelolie op m’n gezicht aanbreng heb ik geen rosacea meer!! Dit in combinatie met Ultrasun Face 30 werkt echt!!

  Beantwoorden
 2. Ik kan kort zijn: Ga naar Rositta in Roswinkel! Na 5 jaar Rosacea heb ik weer een gave huid! De recensies op haar site en op MP zijn allemaal veelbelovend en dus vast te mooi om waar te zijn… Maar mijn ervaring inmiddels: het blijkt dus echt te zijn!

  Beantwoorden
 3. Ik heb anderhalf jaar rosacea gehad. Puistjes, pukkeltjes, kapotte neus(vleugels) en rode huid op wangen. Het bleef maar komen. Begin 2016 kwam ik een product op het spoor dat ik in eerste instantie voor iets anders ging gebruiken. Het is geen supplement, want het bestaat uit 5 kruiden die een synergetische werking hebben. Na 2 maanden merkte ik dat ik ‘ineens’ geen symptomen meer had die bij Rosacea horen. Geen kapotte neus meer, geen puistjes en pukkels en een stralende rustige huid.
  Nu is dit maar 1 verhaal, maar inmiddels heb ik 4 mensen in mijn omgeving met rosacea die dit product ook zijn gaan gebruiken en ook geen rosacea meer hebben. Ik ben zo super mega enthousiast, dat ik besloten heb dit te delen met jullie. Wil je meer weten, dan leg ik jou heel graag uit hoe dit natuurlijke product werkt en hoe het nog veel meer goede dingen doet.

  Beantwoorden
 4. Nou, dan wil ik mijn verhaal ook wel even vertellen. Ben 5 jaar geleden gediagnosticeerd met Rosacea en heb vanalles voorgeschreven gekregen: Loprozan, Myo-huppeldepup, Efrecea…en zelf vanalles geprobeerd van Eucerin tot gladskin etc etc etc.
  het verhaal was eigenlijk altijd hetzelfde: even leek het op te klaren, soms verdween het helemaal, maar het was altijd tijdelijk.
  Ik las op internet iets over vapo-rub en dacht…ik kan me voorstellen waarom dat zou werken met die eucalyptus erin. Ik smeerde het op en het was zo prettig! de brand was weg, het is koel en ik zag het rode meteen wegtrekken.
  ik ben om! Vapo-rub!

  Beantwoorden
  • Hoi
   bedankt voor je reactie!
   Ik heb het nog nooit gehoord, vapo rub!
   Wat goed dat het voor je werkt. Meestal adviseren ze om juist geen eucalyptus te gebruiken. Hmm. Als ik me dapper voel ga ik het ook uitproberen.

   Beantwoorden
 5. Ik heb ook allerlei medicatie troep gehad met tijdelijk resultaat. Wat bij mij helpt om het onder controle te houden is halve liter kurkumathee(gewoon gekookt water met twee eetlepels kurkuma erin gegooid) De roodheid was verdween volledig na paar dagen

  Beantwoorden
 6. Enkele weken gehad had ik weer een opvlammend van mijn acne rosacea. Ik had er vorig jaar ook al enkele maanden last van, maar kreeg toen een onjuiste diagnose van de huisarts. Dankzij de vele foto’s die ik vorig jaar had gemaakt van de uitslag kon de huisarts nu direct een diagnose stellen. Ik heb me er de afgelopen tijd erg in verdiept en de acne rosacea is nu bijna weg, evenals de jeuk. Dit is wat ik momenteel doe:
  – Metronidazol crème gebruiken (op recept huisarts)
  – Alle crèmes en cosmetica met parfum de deur uit. Onderzoeksters en cosmetisch dermatoloog Dr. Jetske Ultee heeft een geweldige productenlijn: Uncover Skincare. Uit deze lijn gebruik ik nu de cleanser, toner, moisturizer en zonbescherming. Op haar blog en in Dr. Jetske’s Huidboek staat veel beschreven over rosacea (zij heeft hier zelf vroeger ook last van gehad).
  – Ik douche niet meer zo heet en was mijn gezicht met lauw water, ik gebruik geen washandjes meer. 2x per dag reinigingen, ’s avonds met de cleanser.
  Mijn huid is vaak erg droog, dus dan gebruik ik over mijn moisturizer nog een olie, zoals zoete amandelolie/jojoba-olie/kukui-olie en op de droge plekken langs mijn kaaklijn vaseline.
  – Als ik mijn make-up ’s avonds heb verwijderd, doe ik jojoba-olie (Het Blauwe Huis) op een wattenschijfje en daaroverheen 1 druppel Chi Tea Tree olie ( ook weer een tip van Dr. Jetske Ultee). De demodex-mijten die de rosacea veroorzaken schijnen niet tegen de tea tree Oil te kunnen. Ik dep dit op de aangedane plekjes. Hierna reinigen met een milde cleanser.
  – Een geweldige foundation zonder gekke toevoegingen is Toleriane Teint Fluïde van La Roche Posay. Geeft een goede dekking zonder maskereffect en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Hiervan gebruik ik ook de concealer (te koop bij de Belgische webshop Optiphar, die hebben een groter assortiment). Eroverheen bronzer van Vichy.
  – Ik slaap maar 1 nacht op 1 kant van het kussensloop. Ik was alles met Neutral wasmiddel. Ook geen geparfumeerde shampoo meer, zo min mogelijk irriterende stoffen (ik gebruik de lijn van Yes to…).
  – Ik heb ook mijn voedingspatroon drastisch aangepakt. In een artikel van dr. Jetske Ultee las ik dat een histaminevrij dieet kan helpen bij het doen verminderen van de rosacea. Zoek ernaar op internet en je komt een heel eind. Ik doe dit nu enkele weken en voel me algeheel beter!

  Beantwoorden
 7. hallo, ik ben hier net nieuw en heb ook rosaca ik ben vandaag begonnen met sudocreme bij rode en kwetsbare huid ik deed het erop en branderge gevoel verminderde en roodheid aanzienlijk weg hoop dat het voor langduurige tijd ook helpt iemand ervaring mee?

  Beantwoorden
  • Hoi
   Mag ik voorstellen om zinkzalf te gebruiken? Sudo creme gaat er zo lastig af en het werkt tegen branderigheid door de zink waarschijnlijk.
   Daro heeft zinkzalf met vaseline.
   (boenen is namelijk nogal irriterend)

   Beantwoorden
 8. Hallo,

  Het begon allemaal 6 jaar geleden met een paar rare vlekjes in mijn gezicht. Een tijdje aangekeken dit potje crème proberen, ander potje crème proberen. Maar niks hielp. Naar huisarts die gaf weer een potje crème mee en deze maar 2 weken proberen; geen resultaat.
  Na heel lang zelf dingen opzoeken kruidentheeën en voedingssupplementen proberen werd het steeds heftiger.
  Diëten geprobeerd, want ik had het gevoel ik zie iets over het hoofd dus moet dingen proberen; glutenvrij, suikervrij, kleurstofvrij, zonder dierlijke producten deed ik al.
  Inmiddels naar andere plaats verhuisd dus ook andere huisarts die mij doorverwees naar huidspecialist in het ziekenhuis. De specialist gaf me een antibioticakuur en zalf mee en sprak de woorden: “Dit is Rosacea daar is niks aan te doen het kan iets minder worden het kan veel heftiger worden als het echt erg is kun je kuurtje (antibiotica) krijgen en dat is het leer er maar mee leven”.
  Ik had nog nooit van Rosacea gehoord dus ging op zoek naar methodes of doelgerichte crème om hier toch vanaf te komen. Van alles geprobeerd (dure hobby) en sommige dingen leken aan te slaan alsof mijn huid even schrok en zich koest hield om vervolgens weer heftig uit te barsten.
  Had inmiddels wel gemerkt dat tijdens stress periodes het wel vuriger werd. Maar dat heb je ook niet altijd zelf in de hand.
  Na aarzelen toch naar huidkliniek laserbehandeling (heel erg duur) en de eerste keer hielp het goed ik had een verdikking op mijn neus die is er door verdwenen daar was ik wel blij mee natuurlijk.
  maar daarna was het resultaat erg wisselend soms werd het er zelfs voor mijn gevoel erger van.
  Ik kwam op internet Rositta uit Roswinkel tegen, gebeld en informatie gekregen ik zou dan 2 weken onafgebroken elke dag naar haar toe moeten komen (in Drenthe dus niet echt makkelijk te doen).
  Dus verblijf zien te regelen in Drenthe en elke dag schoonheidsbehandeling daar moest ik even over denken. Ik had al zoveel geprobeerd en alles kost veel geld dus sparen geblazen dan.
  Na een jaar was het zover, weer Rositta gebeld en afspraak gemaakt in mijn vakantie en op naar Drenthe.
  De enige spijt die ik van deze beslissing had was waarom ik er zo lang mee heb gewacht…
  Oké, je moet even veel reizen en je loopt tijdens die twee weken van behandeling met gele korreltjes op je gezicht die je er niet af mag halen.
  Maar ik ben nu zo ontzettend blij! Elke dag als ik in de spiegel kijk bedank ik in gedachten Rositta even, want ik weet niet hoe andere mensen dit ervaren maar er waren heel veel dagen bij dat ik het liefst niet meer buiten kwam. Vooral op feestjes of zo als er gezoend moest worden daar zag ik vreselijk tegenop dit wil je andere mensen niet aan doen. Ik voelde me vies en bekeken en het vergeten dat je dit op je gezicht had was er niet bij want je voelde de hele dag die plekken schrijnen dus de hele tijd bewust dat je er niet uitzag.
  Het is fijn dat ik weer mijn normale gezicht terug heb daar ben ik erg blij om.
  Rositta is een hele lieve warme vrouw die al heel veel mensen geholpen heeft en als ze na een paar dagen ziet dat haar behandeling niet aanslaat stopt ze de behandeling.

  Beantwoorden
 9. Dag allen,
  Mijn vriend heeft jaren last gehad van rosacea. Veel geprobeerd, thee’s, creme’s, kruiden, antibiotica’s, chinese kruiden. Niets hielp.
  Nu ruim een jaar is hij vrij van vuurrode huid, schilfers, gele puntjes/puistjes. Z’n huid ziet weer gaaf en hij is gelukkig.
  Hij heeft dé creme gevonden en heeft een potje over. Hij gebruikt nog incidenteel iets en dan is het weer maanden niet nodig. Het is alleen niet goedkoop. Wil je t proberen en een potje overnemen laat het me dan even weten. Mijn tel nr is *edit* mail even naar de admin voor het tel nr…

  Beantwoorden
 10. Ik gebruik sinds een half jaar baking soda (uit het oranje pakje). Ik doe een klodder kokosolie op mijn handpalm en doe daar ongeveer 1 a 2 eetlepels baking soda bij. Ik mix deze samenstelling en smeer het als maskertje op mijn gezicht. Na ongeveer 15 minuten haal ik het er af met water. Soms masseer ik het goedje nog een zachtjes in mijn gezicht als een soort scrub. En echt: mijn huid is nu bijna egaal (ik had rosacea papulopustulosa, rood met kleine pukkeltjes) en gladder geworden en de roodheid gaat langzaam weg!! Mijn huid begint zijn eigen kleur terug te krijgen. Mijn huid krijgt ook weer zijn vochtbalans terug. Ik raad het iedereen aan!!! Het duurt een tijd, maar als je het consequent gebruikt en geduldig bent heeft het echt effect en het is een goedkope oplossing.

  Beantwoorden
 11. @ Anneke: sorry ik zie jouw vraag nu pas. Ik doe dit ongeveer 2 x per week. Soms 3x maar dan doe ik er iets minder baking soda in.

  Ik gebruikte voorheen ook de efracea capsules (antibiotica). Ik wilde dit bijna weer aanvragen want ik begin nu ook op mijn hoofdhuid last van jeuk te krijgen, maar nu lees ik in de bijwerkingen dat het je een opgeblazen gevoel en ontstoken alvleesklier kan geven… ik snap nu waarom ik zo lang last van mijn buik heb gehad en wil iedereen waarschuwen voor langdurig gebruik van antibiotica.

  Beantwoorden
 12. Ik lees hier al een paar x de naam Rositta en gelukkig maar. Ik heb ook rosacea gehad. Chronisch zei de huidarts, probeer er maar mee te leven. Ben zo blij dat ik verder ben gaan zoeken en zo Rositta heb gevonden. Zij geneest 90% van haar patiënten . Dus ook ik zeg ga naar Rositta. Suc6 allemaal.

  Beantwoorden
 13. Ook ik heb jaren lang last gehad van rosacea maar ben hier sinds enkele jaren vanaf .
  Ik heb de dermawand bij tell Sell gekocht dat is een soort van lichttherapie en gebruikte dit iedere avond voor het naar bed gaan.
  Daarna gebruik ik slakkenslijm van de action.
  Dit heeft mij ervan af geholpen!

  Beantwoorden
 14. Van zalven, antibiotica tot laser alles helpt tijdelijk en niet echt is de rosacea weg. Nu smeer ik zinkzalf (Zwitsal) + arganolie om niet uit te drogen. Bij erge uitbraak masker van zinkzalf met arganolie enkele uren op gezicht laten en het verdwijnt. Mijn huid heeft er sinds jaren nog nooit zo goed uitgezien. Ik gebruik ook een babycreme als dagcreme.

  Beantwoorden
 15. Haloo Allemaal, al jaren heb ik huid rozasea en laatste maanden heel erg last van mijn ogen , eerst dacht ik alleen dat er droge ogen waren maar nu denk ik ook dat ik bij me ogen rozasea hebt , ik ben wel bang dat je er blind er aan kan worden , wat helpt het beste heeft meer mensen deze en hoe lang alvast bedankt voor jullie informatie …

  Beantwoorden
 16. Hi,

  Ik ben 52 jaar en heb een gevoelige huid, weinig rimpels maar helaas heb ik veel last van eczeem en last van rosacea. Ik heb altijs gezond gegeten, ik drink geen alcohol en ik rook niet. Daardoor heb ik de eczeem en rosacea redelijk onder controle, maar af en toe had ik een uitbraak. De huid in mijn gezicht is dan erg rood en pijnlijk.

  Een tijdgeleden kwam ik een artikel tegen op een website over beauty en hier werd een olie aangeprezen, het heet Combray. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het artikel maakte mij nieuwsgierig dus heb ik mini’s besteld. Ik ben de olie van het merk gaan gebruiken en binnen een hele korte tijd werd de huid al rustiger, de roodheid is weg en de huid doet geen pijn meer.

  Omdat ik zelf jaren opzoek ben geweest naar een product dat goed bij mijn probleem huid past, wilde ik jullie dit niet onthouden. Dit product is het proberen waard als je last hebt van huid problemen en radeloos bent.

  Liefs

  Beantwoorden
 17. Beste allen, stop met antibiotica en andere smeersels.
  Er is een oplossing; de Rositta Kliniek in Assen.
  Ik spreek uit eigen ervaring, na 4 jaar klooien en van huisarts naar dermatoloog naar google naar reformwinkel, etc, de wanhoop nabij, kwam ik ineens bij deze kliniek. Nu, na een half jaar behandeling, ben ik er helemaal vanaf. Na 2 wkn intensieve dagbehandeling was het al bijna helemaal weg en nu, na 19 behandelingen, is het gewoon weg! Dus ik heb een nieuwe missie: dit goede nieuws delen en rondbazuinen op alle fora waar ik naarstig naar oplossingen heb gezocht. Er is een oplossing! Ik weet het: het klinkt te goed om waar te zijn, maar het is echt waar.
  En ja het is een combi van dieet, levenstijl en huidverzorging, die ik nu moet gaan volhouden. Maar er is een reset van je huid nodig en dat kun je zelf niet voor elkaar krijgen. En al helemaal niet met antibiotica.
  Dus: op naar Assen. Succes!! 🙂

  Beantwoorden
  • Hoi! ik heb haar website bekeken, maar er staat werkelijk helemaal niets in over wat ze tijdens de behandeling doet. Of heb ik daar overheen gelezen? Dit is alles wat ik lees over haar behandeling

   “De Rositta Methode
   Rosacea is goed te behandelen, maar in de praktijk zelden definitief te genezen. Binnen een halfjaar na staken van de therapie treedt bij de helft van de mensen weer een verergering op. Uit de praktijk en ervaring is gebleken dat met de “Rositta methode” meer dan 95% van de behandelde mensen volledig vrij zijn van rosacea en dit verschijnsel ook niet meer terugkomt. ”

   Kun je een tipje van de sluier oplichten? Wat is de kern van deze behandeling? En wat zijn de kosten?

   Beantwoorden
   • Ik hoop inderdaad dat iemand die daar geweest is dat weet, want het wordt inderdaad helemaal niet duidelijk.
    Alleen maar heel veel positieve reacties, maar wat er precies gebeurt…

    Beantwoorden
  • Best Olga, Ik ben helemaal uitgeput van alles wat ik tegen rocasea acne heb geprobeerd. Heb vandaag gebeld naar Rositta kliniek. Hoop dat ze me kan helpen. Ik heb opflakkeringen en roodheid maar die blijft niet, een soort pukkel blijft wel en komt steed terug. De dermo zegt dat het Acne Rosacea , komt en gaat, ik ben depressief. Ik hoop dat Rositta kan helpen en dat het langdurig is.

   Beantwoorden
 18. Rosacea komt veel meer voor dan we denken. Velen lopen er zelfs mee rond zonder het zelf te weten. Deze huidaandoening is dan ook niet gemakkelijk te herkennen. De symptomen van rosacea zijn lang niet voor iedereen dezelfde, en lopen sterk uiteen. Terwijl de ene last heeft van rode huid gezicht, loopt de andere rond met rode wangen. Bij sommigen heeft rosacea dan weer veel meer weg van acne. Enkele zekerheden zijn er gelukkig wél. Rosacea komt veel meer voor bij dertigplussers, en dan vooral in de leeftijd tussen dertig en vijftig jaar. Vrouwen lopen veel meer gevaar op rosacea dan mannen.

  Beantwoorden
 19. Ervaring na ruim 10 jaar zeer ernstige rosacea.

  Na jaren lange hionder van ernstige rosacea heb ik Inmiddels ontdekt bij mijn rosacea wordt veroorzaakt door een overschot aan vitamine D in mij gezichtshuid.

  Al jaren neem ik 1 a 2 multivitamine tabletten per dag. Daarin zit x% vitamine D.
  Via Google ontdekte ik een artikel over de effecten van vitamine D overschot.
  Na behandeling via de dermatoloog met minocycline en een zalfje was om de huid rustig te krijgen ben ik daarmee gestopt met medicijnen, zalf en ook met de multivitaminen.

  Nu, enkele maanden later is mijn hoofdhuid nog steeds rustig, echter door de zon (vit D aanmaak) krijg ik helaas weer de rode neus terug. Gelukkig minder als voorheen.

  Hoewel mijn resultaat zuiver experimenteel is uitgevonden vind ik een terugkoppeling naar u zinvol.

  Misschien kunt u iets met mijn experiment en resultaat.

  mvrgr,

  Arend Kremer
  Duiven

  Beantwoorden
 20. Hallo, ik heb een jaar of 20 geleden (toen ik 30 was) rosacea gekregen. Bij mij waren het vooral rode bultjes op mijn kin en mijn neus.
  Mij helpt de Metronidazol creme goed, die ik van de huisarts kreeg voorgeschreven. Na een aantal maanden ’s ochtends en ’s avonds smeren, was het weg. Het kwam eerst wel snel terug, maar als ik dan weer ging smeren, verdween het weer. Gaandeweg bleef het steeds langer weg, en als het terug kwam, was het steeds minder erg. Je ziet er nu al heel lang eigenlijk niets meer van. Af en toe komen er enkele bultjes opzetten, maar die zijn na een paar dagen smeren alweer weg.

  Verder gebruik ik geen cosmetica meer, met uitzondering van af en toe amandelolie of olijfolie op mijn gezicht om een droge huid tegen te gaan. Ik eet gezond: veel verse groente en fruit, volkoren producten, geen vlees, zo weinig mogelijk suiker (wat niet altijd even goed lukt). Ik slik elke dag vitamine D. Ik vermijd veel zon op mijn gezicht.

  De laatste paar jaar heb ik wel veel last van droge en geirriteerde ogen, wat erger wordt. Mijn huisarts zegt dat het hooikoorts is, maar ik weet vrijwel zeker dat het de rosacea is. Ik ga de tips op deze website daarover opvolgen. Fijn dat deze website er is!

  Beantwoorden
 21. Hi, ik heb zo’n 10 jaar last van rosacea. Vooral als het herfst of winter wordt is het bij mij erger. Enorm last van mijn ogen, ik weet nu eigenlijk pas dat dat komt door de rosacea. Mijn ogen jeuken dan enorm, zijn rood en heel droog. De tip van het dippen met babyshampoo/ water op een watje verzacht de boel. Daarbij smeer ik elke dag honing aloe zalf op mijn ogen wat je bij de bijenproducten kan krijgen.
  Ik gebruik altijd de cremes van larocheposay en dan vooral de tolerianelijn.
  Heb een creme van dokter leenarts gebruikt maar daar ging ik helemaal verkeerd op, papels/ jeuk/droog. Toen ben ik overgestapt op de atopi creme van Eucerin. En dat was top binnen 2 dagen werd mijn gezicht rustig maar wel droog. Nu gebruik ik de atopi gezichtscreme van Eucerin en overdag de sensitive creme van Eucerin en mijn gezicht is weer helemaal rustig. Nog wel last van de ogen door de kou maar met dit weer schiet het niet op….
  Veel sterkte allemaal!

  Beantwoorden
 22. Wat een fijne site, ik wil graag mijn tips delen.
  Ik gebruik alleen minerale make-up. Geen alcohol en uitkijken als het koud is buiten. Verder is voor mij koffie drinken een slecht idee. Ik dacht eerst dat het de cafeïne was, maar met decaf hetzelfde. Dus ik drink geen koffie meer.
  Ik denk dat er iets anders in koffie zit. Ik heb het vrij goed onder controle nu de rosacea.

  Beantwoorden
 23. Omdat ik een relatief lichte vorm van rosacea heb, maar een beroep heb waarbij veel mensen me aankijken, wilde ik heel graag een oplossing. Mynosicline (tabletjes) werkte bij mij erg goed, maar het voelde als een heftig medicijn. Toen ben ik zelf op onderzoek uitgegaan en uitgekomen bij propolis capsules. Dit is een soort honing-bijproduct (geen woordgrap bedoeld) dat ontstekingsremmend werkt. Deze slik ik 1 per dag. Daarnaast gebruik ik anti-roos shampoo (in mijn geval Dode Zeezout van Holland & Barrett). De combinatie werkt voor mij bijzonder goed: de roodheid veranderde binnen een paar dagen naar lichtroze en de schilfertjes en bultjes namen fors af. Probeer het eens, bij mij werkte het erg goed! Succes!

  Beantwoorden
 24. Ik ben dankbaar met een forum als dit. Ik ben 41 jaar en heb Erger wordende rosacea gekregen sinds 3 jaar. Ik heb ook 1,5 jaar long covid. Ik vermoed dat deze zwakte in mijn systeem te maken heeft met teveel antibiotica in mijn jongere jaren.

  Ik was er altijd al van overtuigd dat er een natuurlijke manier moest zijn voor behandeling van mijn rosacea. Ik begon met een dagelijks maskertje van Griekse yoghurt. (15 min.) altijd met koud water gezicht afspoelen. Lekker verkoelend.

  Wat mij echt enorm heeft geholpen is in de avond smeren met een zelfgemaakte mix van zuivere rosehip oil en een beetje zuivere teatree olie. Het lijkt ineens te verdwijnen. Ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben.
  Er is zoveel geneeskracht in onszelf en de natuur.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

13 − elf =