4 gedachten over “Contact”

 1. Wat een goede site! Ik ben gelukkig al een paar jaar bijna helemaal van rosacea type 1 (flushing+roodheid) af. Als mijn verhaal iemand kan helpen zou ik dat heel fijn vinden, ik weet hoe rot het is.

  Al jarenlang was ik online aan het zoeken naar een wondermiddeltje voor mijn rosacea. Ik ben een vrouw van nu 31. De ergste triggers die flushing veroorzaakten waren bij mij: direct zonlicht, warmte, inspanning, alcohol en moeheid. Van 1 slokje wijn kon ik in de zwaarste periode al een flush krijgen. Sowieso had ik er elke avond last van zodra ik moe werd, brandend gezicht.

  Ik ging naar de huisarts en probeerde middeltjes die ik online vond. Hoop geld en niets hielp, soms werd het zelfs erger. Ik werd er gek van, wilde niet meer in de zon zitten, ging niet naar borrels etc.

  Een paar jaar geleden stopte ik met de anticonceptiepil, niet voor rosacea, maar omdat ik geen hormonen meer wilde slikken (deed ik al 10 jaar). Binnen 3 maanden na het stoppen was mijn rosacea zo goed als weg! Echt bizar dat die troep al die tijd de boosdoener is geweest.

  Ik heb nog heel af en toe als ik bijvoorbeeld moe ben én alcohol drink dat ik rode wangen krijg. Maar nooit zo extreem als daarvoor, en zeker niet meer dagelijks. Nu misschien 6 keer per jaar, en dat vind ik echt niet erg.

  Dus voor alle vrouwen met rosacea die een anticonceptiepil gebruiken (ik gebruikte geloof ik microgynon), stop eens een paar maanden. Wie weet helpt dit bij jou ook.

  Beantwoorden
  • Heel erg bedankt voor je berichtje.
   Er zijn meer vrouwen die inderdaad last hebben van rosacea als gevolg van hormonen

   Fijn dat je je verhaal wilde doen, inderdaad misschien heeft iemand er wat aan.

   Beantwoorden
 2. Ik heb baat bij calendulazalf die ik bij Betula bestel (kruiden webshop)
  Het is geen wondermiddel, maar helpt tegen ontstekingen en bultjes op oogleden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

5 × drie =