Soolantra: Eindelijk een definitieve oplossing voor rosacea?

Eind december 2014 is Soolantra goedgekeurd door de Amerikaanse FDA als geneesmiddel voor rosacea. Galderma, het bedrijf wat soolantra in Amerika op de markt heeft gebracht, heeft jarenlang onderzoek gedaan. Eerder vorig jaar brachten zij het middel Mirvaso op de markt.

Wat is Soolantra?Soolantra is in essentie cetaphil creme met 1% ivermectine er in.soolantra

Ivermectine wordt gebruikt bij de bestrijding van parasieten. Hoewel de meningen verdeeld zijn, zijn sommigen er van overtuigd dat demodex mijten de oorzaak zijn van (met name) subtype 2 rosacea. Dit is nooit echt vast komen te staan. Desondanks blijkt uit de onderzoeken van galderma, dat ivermectine voor velen toch een verbetering geeft.

Effectiviteit

soolantra-voor-en-na

 

Dit is een voor en na foto die door Galderma wordt gebruikt om het product te promoten. Volgens hun informatieblad is het middel binnen 2 weken effectief en blijft het effectief tot in ieder geval 52 weken.

Op het internet zijn nog weinig soolantra reviews te vinden. Het is momenteel alleen in de USA te krijgen, en bovendien kost het $ 200 per tube.

De reviews die ik wel heb gevonden waren overwegend positief. (in tegenstelling tot de reviews van Mirvaso). De klacht die het meest naar voren kwam was dat het huidirritatie kan geven, dit is ook iets waar galderma eerlijk over is.

Hoe lang het duurt voordat het ook in Europa te krijgen is, is niet bekend. ->

 

Lausanne, Zwitserland – 24 Maart 2015 – Galderma een wereldwijd farmaceutisch bedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat er een positief resultaat is behaald bij de  European Decentralised Procedure (DCP) voor SOOLANTRA® (ivermectine) Cream 10mg/g voor het eenmaal daags gebruik als behandeling bij papulopustulair rosacea in volwassen patienten. De Medical Products Agency (MPA) in Zweden is “Reference Member State “(RMS) ten behoeve van alle EU lidstaten. Daarmee hebben alle lidstaten het gebruik van Soolantra goedgekeurd.

MAW: Soolantra is binnenkort (op recept) verkrijgbaar in Nederland en Belgie.

 


Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten van- en ervaringen met Soolantra. (Helemaal na het Mirvaso ” fiasco”)

Laat het AUB weten,

Reacties  

#3 Elke 16-05-2016 13:00

Hallo
Ik gebruik nu een dikke drie weken soolantra crème samen met minocycline. Ik heb al jaren last van acne rosacea en al verschillende dingen gebruikt zoals tetracycline, Diane 35 pil, mirvaso crème etc…
De mirvaso mocht ik testen van de dermatologe want die kost 50€ per tube maar mijn huid trok niet gelijkmatig wit en zeker geen acht uur aan een stuk. Echter bij de soolantra had ik na dag drie al resultaat en nu is mijn huid zo zacht als een babyvelletje. Is het nu enkel de soolantra of is het de samenwerking met de tetracycline die het hem doet, dat weet ik niet. In elk geval ik ben megablij met het resultaat. Deze week op controle naar de dermatologe.

#2 Bart 26-03-2016 23:19

Ik ben een paar maanden geleden begonnen met een kuur van soolantra.
Vandaag heb ik zogoed als geen symtomen meer van rosacea .Ik neem wel al 10 jaar omega 3 in zuivere vorm.Bart

#1 Sharona 04-01-2016 16:36

Hallo,
ik ben vandaag langs de dermatoloog geweest en heb een recept gekregen voor Soolantra. Ik ben benieuwd ik zal over een paar werken mijn ervaring delen.
Groetjes

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)


21 gedachten over “Soolantra: Eindelijk een definitieve oplossing voor rosacea?

 1. Ik gebruik sinds 8 weken Soolantra en ben echt heel tevreden met het resultaat. Bij alle andere crèmes weinig tot geen resultaat of een allergische reactie. Bij Soolantra bijna geen rosacea meer en het fijne is dat je in de zon geen problemen krijgt. Ik sport elke dag buiten (hardlopen, paardrijden, MTB) dus crèmes waarbij je niet in de zon mag komen kan ik sowieso afstrepen. Ik ben echt heel blij met het resultaat

 2. Ben nu ongeveer 2 maanden bezig met soolantra, dacht in eerste instantie de zoveelste tube die ik weer een kans geef. Had zeker al 7a8 jaar rode vlekken op beide wangen en ben zo blij het is zo goed als weg. Werd wel gezegd s avonds voor naar bed gaan insmeren, dat blijft niet lang zitten want ben een buikligger.
  Dus doe ook overdag hopelijk mag dat?

  Geweldig middel, Tineke

 3. Ik gebruik Ivermectine nu 3 maanden en ben ontzettend blij met het resultaat. Heb een heel mooi velletje gekregen. Kreeg een jaar geleden last van rosacea type 2. Al na twee weken resultaat. Af en toe heb ik nog wel een bultje dus ik moet nog wel blijven smeren. Hiervoor gebruikte ik rozexgel maar had veel bijwerkingen. Niet met Ivermectine, raad het iedereen aan!

 4. Ik smeer nu bijna 2 weken Soolantra. Maar lees hier na drie dagen al resultaat. Ik zie nog geen verschil, heeft het bij een van jullie ook langer geduurd voor er resultaat was te zien?

  • Ik heb zelf geen ervaring met soolantra, maar ik zou dit overleggen met de arts die het voorgeschreven heeft.
   Lijkt me niet dat het na 4 weken nog erger moet worden…

 5. na 3 jaar rozex gel te hebben gebruikt kreeg ik van de huisarts soolantra omdat het steeds erger werd, na 3 dagen was bijna alles weg , hopelijk blijft dit zo dan is het geweldig.

 6. Ik ben al bezig met mijn tweede tube. Echt geweldig! Ik weet alleen niet hie lang je het mag en moet gebruiken maar bij mij helpt het echt geweldig!

 7. Vandaag dermatoloog gebeld blijven smeren,doe dit reeds 3 maand ,zeer klein beetje resultaat volhouden maar.ik ga wel het overdag ipv s avonds gebruiken

 8. Ik heb zojuist mijn tube gehaald, ben benieuwd. Ik wilde niet aan de ab-kuur.. dus fingers crossed dat dit werkt. Ik moest wel lang smeren, na 3 maanden geen resultaat..dan werkt het niet. Ik heb er geen hoge verwachtingen van, we zullen zien…

 9. Ik gebruik Soolantra nu 2 weken. Ik zie nu al resultaat. Ondanks de bijbetaling. Heel blij. Ik gebruikte eerst Elidel, maar zonder resultaat. Nog geen babyhuidje, maar de posters en de pijnlijke plekken zijn aan het verdwijnen

 10. Hallo

  2 dagen soolantra aan het smeren en gladskin
  Het is veel erger geworden
  Daarvoor docycline en dan was het bijna volledig weg
  Hopelijk is dit tijdelijk

 11. 2 dagen soolantra aan het smeren en gladskin
  Het is veel erger geworden
  Daarvoor docycline en dan was het bijna volledig weg
  Hopelijk is dit tijdelijk

 12. Ik ben nu in mijn 2e / 3e maand van het gebruik van de creme. Mijn wangen zijn iets rustiger maar het verhelpt niet mijn klachten, ik merk dat als ik bepaalde dingen eet zoals kip of bepaalde olieën , dat de creme daar niet tegen bestand is en ik dikke bulten en een nog rodere huid krijg. Ik weet helaas niet meer watvoor andere opties er zijn om de klachten te verminderen, ik had veel hoop met deze creme maar helaas. Moet zeggen dat ik wel oprecht blij ben voor de mensen bij wie het weldegelijk een genezend effect heeft! 🙂

 13. Ik gebruik Soolantra al twee jaar. Nergens geen last meer van. Terwijl ik voorheen alles heb geprobeerd zonder resultaat. Helemaal top ben blij dat ik t ontdekt heb. Je ziet niet eens meer dat ik rosacea heb. Kan niet meer zonder

 14. Ik gebruik Soolantra nu 5 dagen. Merkte al na dag 3 dat het aansloeg. Ontsteking verdween snel op mijn neus. Heb echt van alles geprobeerd. Hoop ook echt dat het resultaat blijft en dat deze creme dé oplossing is.

 15. Sinds ruim 4 weken gebruik ik nu Soolantra (op eigen initiatief). Voorheen Rosex crème en Micronidazol met acidum lacticum voorgeschreven gekregen. Met name de laatste crème leek de klachten te provoceren. Soolantra gaf bij mij na 2 weken al verbetering, wel wat droogheid in het begin en af en toe een dag “terugval”, met name na inname van alcohol. Ik ben super blij en de rosacea is niet meer actief. De littekens beginnen te herstellen, dus heb hele goede hoop! Zeker het proberen waard!!

Een reactie plaatsen

10 + zeventien =