Camoufleren van rosacea met makeup

Om je rode vlekken te camoufleren zou je gebruik kunnen maken van make-up. Het probleem daarbij is, dat je ook dan weer slecht kunt reageren op stoffen die in de make up zitten. Zelf heb ik daarom gekozen voor minerale make up in poedervorm. Dit is een poeder gemaakt van mineralen wat je met een kwast aanbrengt op de huid. De kans dat je huid daarop reageert is erg klein. Wees wel voorzichtig welk merk je kiest. Sommige merken bevatten namelijk talk (wat je porien kan verstoppen) of bismuth oxychloride (wat je huid kan irriteren)
Bismuth oxychloride komt vaak ook in gewone make up voor. Het geeft de make up glans en hecht beter aan je huid. Het is niet zo dat bismuth oxychloride per definitie slecht voor je huid is, maar mensen met huidklachten lopen het risico dat hun huid er slecht op reageert (jeuk, roodheid etc.)
Niet ieder merk bevat bismuth oxychloride. Je zou minerale make up kunnen gebruiken met het vervangende ingredient “mica”. Hoe minder ingredienten er in zitten, hoe minder kans dat je huidirritaties krijgt.

Een ander voordeel van minerale make up is, dat het een natuurlijke bescherming tegen de zon geeft doordat het gebruikt maakt van zinc oxide en/of titanium dioxide.

Wanneer je niet gevoelig bent voor make up en cosmetica zou je kunnen overwegen om make up te gebruiken speciaal voor huid imperfecties. Hiervan zijn een aantal verschillende merken, hieronder een kort overzicht. Ik heb zelf geen ervaring met deze producten.

Vichy dermablend

Coverderm Perfect Face (ook verkrijgbaar als “Classic”)

 

True Cover

Plaats een reactie

2 × twee =