Chinees zoethout veelbelovend bij verminderen jeukende hoofdhuid en haarverlies

Een formule met L-carnitine, creatine, en Glycyrrhiza inflata, ook wel bekend als Chinees zoethout, is mogelijk effectief voor het stimuleren van de haarwortels, het ondersteunen van de groei van haar, en het verminderen van het dunner worden van het haar, zeggen onderzoekers. De formule werd gedurende 3 maanden door de proefpersonen op de helft van de hoofdhuid gebruikt, op de andere delen werd een placebo gesmeerd. De diameter van het haar en de dagelijkse haargroei waren aanzienlijk verbeterd na drie maanden in vergelijking met het placebo.

Een andere combinatie, ook met Chinees zoethout, evenals ureum en polidocanol, 30 mensen met een droge en jeukende hoofdhuid van tussen de 26 en 73 jaar gebruikten deze formule 3 keer per week gedurende 4 weken. Deze formule verminderde aanzienlijk de droogheid van de hoofdhuid en ontsteking.De onderzoeken werden gepresenteerd op een jaarlijks congres in Praag van de Europese Academie voor Dermatologie en Venereologie.

Experimenten tonen dus aan dat L-carnitine en creatine een effect heeft op de haarfollikels en lichochalcone A (een bestanddeel van Chinees zoethout) een aanzienlijke ontstekingsremmende werking heeft.

Ik vraag me af welk effect deze combinatie (eventueel samen met andere (gangbare) middelen) kan hebben op seborroïsch eczeem, zeker gezien het feit dat sommigen met seborroïsch eczeem last hebben van haarverlies. Lichochalcone A werd al in de producten van eucerin (anti-redness) gebruikt en blijkt eens te meer een ontstekingsremmende werking te hebben.
Bron:
medwireNews (www.medwire-news.md)

 

Plaats een reactie

zestien + negentien =