Geneesmiddelen onderzoek voor rosacea (en acne) 2020

Terwijl er bij de ontwikkelaar van soolantra , Galderma niet veel nieuws meer lijkt te gebeuren op rosacea gebied. Het lijkt er op dat ze zich vooral bezig houden met botox en fillers. Er zijn andere grote spelers nog wel bezig met nieuwe geneesmiddelen.

Een daarvan is Menlo Therapeutics (Foamix)

FMX103:  ontwikkeling van een
Topische minocycline

FMX103 is Foamix ‘eigen gepatenteerde 1,5% minocycline-schuimformulering die wordt ontwikkeld voor matige tot ernstige papulopustulaire rosacea bij volwassenen. Indien goedgekeurd, is FMX103 bedoeld als de eerste door de FDA goedgekeurde lokale minocycline-behandeling voor matige tot ernstige papulopustulaire rosacea.

Mijlpalen in de ontwikkeling zijn onder meer:

Top-line resultaten vrijgegeven voor de eerste twee fase 3 cruciale studies
Resultaten van fase 2 vrijgegeven en door vakgenoten beoordeeld
Open-label veiligheidsextensie voltooid
NDA ingediend op 2 augustus 2019
Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) verwachtte Q2 2020

 

Tegelijkertijd zijn ze ook bezig met een middel tegen Acne Vulgaris en Psoriasis.

Het acne middel is hetzelfde idee als de foamix schuimformulering, maar dan in een aangepaste samenstelling:

FCD105 is de eigen 3% minocycline, 0,3% adapaleen combinatie schuimformulering van Foamix, bedoeld voor de behandeling van matige tot ernstige acne vulgaris. FCD105 combineert de bacteriostatische en ontstekingsremmende eigenschappen van minocycline met het derde generatie retinoïde, adapaleen, dat de differentiatie van folliculaire epitheelcellen reguleert. Orale producten van minocycline en topisch adapaleen zijn goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling van acne vulgaris in de Verenigde Staten, waarbij de laatste in combinatie en als monotherapie verkrijgbaar zijn. De FMX101 van Foamix (minocycline 4% schuim) New Drug Application (NDA) wordt beoordeeld door de FDA onder de 505 (b) (2) -regelgeving met een PFUFA-actiedatum van 20 oktober 2019. In afwachting van een succesvol ontwikkelingsprogramma is de FCD105 NDA bedoeld om te worden ingediend onder hetzelfde regelgevingspad.

 

Psoriasis

Het middel in onderzoek richt zich voor op jeuk. Ze noemen het in de ontwikkelfase Psoriasis Itch

Het gaat om eenmaal daags oraal serlopitant voor de behandeling van chronische jeuk (jeuk) van onbekende oorsprong. De eerste resultaten van onderzoek zijn nog niet heel veelbelovend. Dus het is mogelijk dat dit middel niet op de markt gaat komen uiteindelijk.

 

SOLGEL

Een andere belangrijke speler voor geneesmiddelen onderzoek bij rosacea is Solgel

 

Zij hebben een “nieuw” middel in de maak. Nieuw is het natuurlijk niet, het gaat om benzoyl peroxide.

 

EPSOLAY®

Benzoylperoxide staat bekend als een behandeling voor rosacea, maar veroorzaakt aanzienlijke irritatie. Ons op siliciumdioxide gebaseerde micro-inkapseling-afgiftesysteem creëert een silicabarrière tussen benzoylperoxidekristallen en de huid, en als gevolg daarvan wordt verwacht dat het de irritatie vermindert die typisch gepaard gaat met plaatselijke toediening van benzoylperoxide, waardoor het medicijn tolereerbaar wordt voor de door rosacea aangetaste huid. Onze oplossing verandert ook het afgifteprofiel van de geneesmiddelsubstantie om huidirritatie te verminderen terwijl de werkzaamheid behouden blijft.

Update 14-9-2020

Sol Gel heeft een aanvraag gedaan bij de FDA in Amerika om toestemming te geven voor deze toepassing van dit middel.

De FDA heeft aangekondigd om in april 2021 te beslissen of het middel op de markt mag komen met als doel rosacea symptomen te verlichten.

Eenzelfde soort middel is in de maak voor acne

 

TWYNEO® is een nieuwe niet-antibiotische crème die is ontworpen om tolereerbaar en zeer effectief te zijn. Het is de eerste acnebehandeling die een combinatie van vaste doses ingekapseld tretinoïne en ingekapseld benzoylperoxide bevat. Hoewel de instabiliteit van tretinoïne in de aanwezigheid van benzoylperoxide en irritatie grote uitdagingen waren, maakt inkapseling stabilisatie mogelijk en zal naar verwachting ook bijdragen aan de therapietrouw van de patiënt.

De silicamicrocapsule beschermt tretinoïne tegen oxidatieve afbraak door benzoylperoxide, waardoor de commerciële houdbaarheid wordt verlengd. De silicahuls vormt ook een barrière tussen de geneesmiddelsubstanties en de huid en als gevolg daarvan zal het naar verwachting de irritatie verminderen die typisch gepaard gaat met lokale toediening van benzoylperoxide en tretinoïne, waardoor de tolerantie van TWYNEO® op een door acne aangetaste huid toeneemt.

Er bestaat een mogelijkheid voor een verschuiving van het voorschrijven van tretinoïne en bestaande combinaties naar het voorschrijven van TWYNEO®.

 

En dan is er nog Botanix pharmeceuticals

Zij onderzoeken het effect van cannabidiol op rosacea, acne en andere huidaandoeningen.

BTX 1702 is een aantrekkelijke productmogelijkheid voor de behandeling van papulopustulaire rosacea. Het maakt gebruik van het gepatenteerde medicijnafgiftesysteem van Botanix Pharmaceutical PermetrexTM met synthetische cannabidiol.

Rosacea is een chronische inflammatoire huidziekte die vaak begint met de neiging om gemakkelijker te blozen of blozen dan andere mensen, maar die kan uitgroeien tot vele subtypen, waaronder papulopustulaire rosacea. Papulopustulaire rosacea is een zeer zichtbare en verontrustende chronische inflammatoire huidziekte die wordt gekenmerkt door een intens ontstoken huid en acne-achtige puistjes in het gezicht, die meer dan 16 miljoen Amerikanen treft.

Het BTX 1702-programma wordt versneld op basis van door Botanix gegenereerde mechanistische gegevens waaruit bleek dat synthetische cannabidiol krachtige ontstekingsremmende en antimicrobiële effecten op de huid uitoefent – twee belangrijke activiteiten die essentieel zijn voor de succesvolle behandeling van rosacea. Deze onderzoeken suggereren dat synthetische cannabidiol die wordt afgegeven met de Permetrex TM-huidafgifte-technologie een veilige en effectieve nieuwe optie zou kunnen zijn voor rosacea-patiënten.

Waarom cannabidiol volgens hun werkt:

 

Botanix is ​​gericht op het moduleren van het ‘endocannabinoïdesysteem’ van het lichaam van receptoren dat de huidfunctie, groei en vernieuwing reguleert. Terwijl de huid fungeert als een fysieke en chemische barrière voor constante milieu-uitdagingen, bevatten de lagen actieve organen, neuronale netwerken en systemen die de huid in balans of ‘homeostase’ houden.

Pas in de afgelopen twee decennia is er een natuurlijk cannabinoïde-receptorsysteem ontdekt in het menselijk lichaam. Identificatie van de belangrijkste cannabinoïde-receptoren (CB1 en CB2), hun endogene lipidenliganden (endocannabinoïden), biosynthetische routes en metaboliserende enzymen (gezamenlijk het endocannabinoïdesysteem genoemd), gekoppeld aan de ontdekking en / of het rationele ontwerp van talrijke liganden voor CB-receptoren, heeft veroorzaakte een exponentiële groei in studies die de voortdurend groeiende regulerende functies van dit nieuw ontdekte fysiologische systeem verkenden, zowel in gezondheid als in ziekte.

Recent wetenschappelijk onderzoek door Botanix en anderen heeft bevestigd dat cannabidiol een belangrijke rol speelt bij het normaliseren van ongewenste huidgroei, het verminderen van overmatige productie van oliën en het verminderen van ontstekingen en infecties.

Het endocannabinoïdesysteem is betrokken bij de regulering van de proliferatie, overleving en differentiatie van huidcellen, waarvan het delicate evenwicht een belangrijke bepalende factor is voor een goede huidbalans of homeostase.

Plaats een reactie

drie + 18 =