Ivermectine stopt de groei van het coronavirus

6-4-2020

Ik kreeg een bericht in mijn news- feed die ik toch even met jullie wil delen.

Ivermectine is bekend van het middel soolantra tegen rosacea, maar de stof heeft hele interessante eigenschappen. En dan natuurlijk niet in de vorm van soolanta, maar in een laboratorium in een petrischaaltje.

Ivermectine stopt de groei van het coronavirus
Onze goede vriend Ivermectin is weer in het nieuws, dit keer gerelateerd aan het onderwerp op ieders lippen – coronavirus.

Een zojuist gepubliceerd artikel in Antiviral Research onthult dat Ivermectine  tegen het coronavirus effectief blijkt te zijn in het laboratorium. Eerder is aangetoond dat Ivermectine in vitro effectief is tegen een breed scala aan virussen, waaronder hiv, dengue, influenza en zika.


We weten dat Ivermectine inderdaad een zeer nuttig medicijn is. We weten uit dit artikel dat actueel ivermectine effectief is vanwege zijn
• antimicrobieel,
• antiparasitair,
• antibacterieel, en
• ontstekingsremmende activiteiten.


Ivermectine is bekend geworden bij patiënten met rosacea als een actuele behandeling voor rosacea. De voorgeschreven behandeling Soolantra bevat 1% ivermectine en is effectief gebleken tegen de papels en puisten van rosacea.


Hoe stopt Ivermectin het coronavirus?
Hoewel het mechanisme waarmee Ivermectin op het virus werkt niet bekend is, is het waarschijnlijk, op basis van zijn werking in andere virussen, dat het werkt om te voorkomen dat het virus het vermogen van de gastheercellen om het te “dempen”, zei Dr. Wagstaff.
Er is een goede reden om niet al te opgewonden te raken, aangezien het artikel ons waarschuwt dat “de experimenten in een petrischaal en niet bij mensen plaatsvonden, en dat het lang duurde voordat studies overgingen tot klinische behandelingen. ‘.

**

Voordat ze hier iets mee kunnen zijn we vast een hele tijd verder, maar het is in ieder geval hoopgevend.

Plaats een reactie

vijf × vier =