Rosacea in 2016: De stand van zaken

Rosacea’s fysieke kenmerken, behandeling en hoe rosacea te onderscheiden van aandoeningen die er op lijken zijn de onderwerpen die tijdens de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst op de “American Academy of Dermatology”   in Washington, DC.

Dr. James Del Rosso, vooraanstaand onderzoeker op het gebied van rosacea, schetst een overzicht van de pathofysiologie (lichamelijk proces) van rosacea. Hij spreekt over recent onderzoek waaruit bleek dat patiënten met subtype 2 (papulopustulaire) rosacea, waaronder roodheid  en pukkels, kunnen worden gegroepeerd op basis van de gehaltes van een type serineprotease;  zogenaamde kallikreïne-5.Hij merkte op dat patiënten met hoge gehaltes aan kallikreïne-5 reageerden op behandeling met anti-inflammatoire therapie (bijv lage dosis antibiotica), terwijl die met een laag gehalte aan kallikreine niet reageerden op deze vorm van behandeling.
“We weten zeker hoe rosacea eruit ziet, maar we weten niet wat de oorzaak is,” zei Dr Zoe Draelos, nog een belangrijke naam op het gebied van rosacea onderzoek.Ze beoordeeld de huidige medische behandelingen, evenals nieuwe die nu getest worden in klinische studies, en wijst er op dat op dat vroeger de enige behandeling was om mensen antibiotica te geven. Nu is er een volle  gereedschapskist, m.a.w. er wordt wel degelijk vooruitgang geboekt in het vinden van effectieve behandelmethoden.

Ze doelt ongetwijfeld ook op soolantra en mirvaso.

Er wordt speciaal opgemerkt dat roodheid van rosacea, vooral type 1 rosacea, zeer moeilijk te behandelen is. Maar er zijn nu wel meer (maar nog steeds beperkt) behandelopties voor roodheid in het gezicht. Letterlijk:

“We hebben meer beperkte behandelingsopties voor behandeling van erytheem in het gezicht,”  “De huid van rosacea patiënten, vooral die met ” Erythematotelangiectasia” rosacea, is vaak droog en gevoelig, mede als gevolg van verhoogd vochtverlies door de huid. Herstel van de huidbarrière door het gebruik van zachte reinigingsmiddelen en cosmetica is een belangrijk onderdeel van een behandelingsregime. Ze benoemd specifiek een aantal aandoeningen die lijken op dit type rosacea, waaronder:
pyodermie faciale (ook bekend als rosacea fulminans), het gevolg van topische corticosteroïden, carcinoid syndroom, Morbihan Alzheimer en telangiectasia als gevolg van veroudering door de zon,”

Plaats een reactie

4 × twee =