Ulthera systeem

Ulthera Inc laat onderzoek doen naar het Ulthera Systeem voor de behandeling van type 1 rosacea. Twaalf mensen gaan meedoen aan het onderzoek. Er zal onderzocht worden wat de effectiviteit en de veiligheid van het systeem op rosacea is. De mensen krijgen een of twee behandelingen van de wangen, afhankelijk van de groep waar ze in zitten. Er worden foto’s gemaakt van voor en na de behandeling en 14,30 en 90 dagen na de behandeling. Er worden ook gemiddelde pijnscores afgenomen. Het onderzoek is naar verwachting klaar in juni 2013.

 

Al is het een onderzoek door de fabrikant, met maar 12 mensen, dus veel is er niet van te verwachten, maar het zou een aanwijzing kunnen zijn of het werkt of niet.

Wat is het Ulthera Systeem?

Het is een behandeling die plaats heeft in een kliniek. Het duurt ongeveer 60 tot 90 minuten. De beste omschrijving is wellicht een “facelift zonder operatie.” Al noemen ze het zelf geen face lift maar een uplift. Het is een apparaat wat geluidsgolven gebruikt en op deze manier de collageen productie stimuleert. Collageen zorgt ervoor dat de huid stevig blijft. Het is dus een manier om de tekenen van het ouder worden te verminderen. Nu wordt het dus onderzocht op de effectiviteit tegen rosacea.

Waarom het zou kunnen werken?

Een van de mogelijke oorzaken van vooral type 1 rosacea is zogenaamde dermale matrix degeneratie. De huid kan de kleine bloedvaatjes in het gezicht niet meer goed ondersteunen, dit kan dan leiden tot couperose, blozen en ontstekingen. De productie van collageen zou dit wellicht kunnen verminderen.

Werkt het ook tegen huidveroudering?

De Amerikaanse FDA heeft het apparaat goedgekeurd voor de wenkbrauw lift en op 12 oktober 2012 ook voor een nek lift. Het is uiteraard niet zo effectief als een chirugische ingreep, maar volgens de fabrikant is het wel geschikt voor de periode daarvoor, dus als je nog niet toe bent aan “extensief snij werk”. Of het echt werkt bij huidveroudering kun je het beste lezen op “realself”. Mensen die het uitgeprobeerd hebben en een review hebben geplaatst op de website. Wat opvalt is dat veel mensen positief zijn (77%), dat veel mensen klagen over dat de behandeling pijnlijk is, en dat de gemiddelde kosten van zo’n behandeling er niet om liegen $2700. Uit een paar reviews blijkt dat ook deze behandeling niet zonder gevaar is.

Of het iets uithaalt tegen rosacea is maar zeer de vraag. Er zijn effectieve niet-chirurgische ingrepen zoals IPL en Laser, waarvan bewezen is dat ze werken en waarvan de risico’s goed bekend zijn.

Plaats een reactie

veertien + 12 =