We kunnen ook Parkinson toevoegen

De ziekte van Parkinson is inmiddels toegetreden tot de steeds groeiende lijst van ernstige aandoeningen die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met rosacea. Dit meldde een Deens onderzoeksteam onlangs in JAMA Neurology. Hoewel dergelijke rapporten onnodige zorgen veroorzaken bij sommigen die rosacea hebben, kan de ontdekking nuttig zijn. Zowel voor artsen bij de beoordeling van de algehele gezondheid van patiënten en medische wetenschappers in hun inspanningen om nieuwe therapieën te ontwikkelen.

Onderzoekers in Denemarken hebben  een verhoogd risico op de ziekte van Parkinson waargenomen. Maar ook dat de ziekte op jongere leeftijd begint als bij mensen zonder huidaandoening.  De studie volgde de gehele bevolking van Denemarken meer dan 18 jaar – meer dan 5,4 miljoen mensen – 1997-2011.
De onderzoekers hebben berekend dat mensen met rosacea een 1,71 keer groter risico op de ziekte van Parkinson hadden dan mensen zonder rosacea en patiënten met oculaire rosacea ( rosacea van de ogen) hadden een 2,03 keer groter risico op het ontwikkelen van Parkinson. Daarnaast beginnen de symptomen van Parkinson ongeveer 2,4 jaar eerder in rosacea patiënten dan bij mensen zonder de huidaandoening.
Waarom?


De onderzoekers hebben  ook opgemerkt dat hoewel de basis voor de link tussen de ziekte van Parkinson en rosacea  onbekend is, het goed mogelijk is, dat de   verhoogde matrix metalloproteïnase (MMP) activiteit een rol speelt. MMPs zijn enzymen die cathelicidinen in het aangeboren immuunsysteem  activeren. Patiënten met rosacea en de ziekte van Parkinson en andere neurodegeneratieve aandoeningen vertonen verhoogde MMP-activiteit.

Recente erkenning van de betrokkenheid van het zenuwstelsel in rosacea, met inbegrip van symptomen zoals brandend en stekend gevoel, pijnlijke huid, blozen, migraine, en andere symptomen, ondersteunt dit ook, aldus de onderzoekers. Zij merkte ook op dat eerder onderzoek een verhoogde MMP-activiteit in het traanvocht van patiënten met oculaire rosacea vond

De onderzoekers zeggen dat verdere studies nodig zijn om hun waarneming en de klinische gevolgen bevestigen. (maar dat zeggen alle onderzoekers, altijd, over alles)

Referentie:
 
Egeberg A, Hansen PR, Gislason GH, et al. Het verkennen van de associatie tussen rosacea en de ziekte van Parkinson: een Deense landelijke cohort studie. JAMA Neurol. doi: 10,1001 / jamaneurol.2016.0022 gepubliceerd online 21 maart 2016.

2 gedachten over “We kunnen ook Parkinson toevoegen”

  1. Ik ben zo blij met deze … Ik ben al een tijdje de ziekte van Parkinson en ik heb een breed scala aan behandelingen gevolgd, ik heb zelfs gecombineerd met verschillende medicinale planten zonder duidelijke resultaten. Mijn gezondheid verslechterde steeds meer. Maar dankzij een methode die ik op het internet vond om de gewenste resultaten te bereiken, wist ik vanaf het begin dat dit me kon helpen, en ik begon de methode van Dr Moon te volgen en de resultaten waren geweldig: ik raad je aan om in contact met hem via e-mail: [arthurmoon01@gmail.com]

    Beantwoorden
  2. God zegene dokter Arthur Moon voor het helpen van mijn vader om de ziekte van Parkinson te genezen. Broeders, mijn vader heeft de ziekte van Parkinson lange tijd geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar bekend lijkt te werken. Maar ik had contact met een kruidenarts die zoveel mensen zag getuigen over hoe ze door deze arts allemaal waren genezen van hun verschillende ziekten en virussen. Dus ik heb mijn hele probleem aan hem uitgelegd en hij beloofde mijn vader te genezen. Dus gaf ik hem alle voordeel van twijfel, en zie, hij bereidde het kruidenmengsel voor en stuurde het naar mij in mijn land. Vandaag kan ik trots zeggen dat mijn vader nu vrij is van de ziekte van Parkinson, en zijn leven is weer normaal geworden. Dus als je daar bent die lijdt aan de ziekte van Parkinson en andere ziekten of virussen, wil ik je vertellen om snel contact op te nemen met: Arthur Moon voor je genezing. Zijn e-mail: arthurmoon01@gmail.com

    Beantwoorden

Plaats een reactie

vijf + negen =