Aloe vera

Aloë Vera is een plant die lijk op een cactus. Aloë Vera gel en Aloë Vera sap worden uit de plant gewonnen en gebruikt in allerlei producten.

aloe-vera-262718_1280

Mensen gebruiken Aloë (gel) op de huid als middel bij allerlei huidaandoeningen zoals psoriasis en rosacea. Ook wordt het wel gebruikt bij een verbrande huid door de zon

Effectiviteit en veiligheid.

Sommige stoffen in Aloë bevorderen de circulatie van de kleine bloedvaatjes in de huid en zijn in staat bacteriën te doden. Deze effecten geven aanwijzingen dat aloë gel misschien effectief is in het versnellen van de wondgenezing. Het is te vroeg om conclusies te trekken, want er is een onderzoek dat stelt dat aloë de wondgenezing juist tegenwerkt.

Aloë is mogelijk effectief bij psoriasis. Een crème met 0.5% aloë gedurende 4 weken gaf positieve resultaten. Er is niet genoeg bewijs om de werkzaamheid bij andere huidaandoeningen vast te kunnen stellen. Of het iets doet voor rosacea is onbekend, maar er zijn veel mensen die zeggen dat ze er baat bij hebben. (Ik krijg regelmatig emails om te vertellen hoe effectief het is)

{loadposition incontent300}

Hoewel het voor veel huidaandoeningen gebruikt wordt, is er geen bewijs dat het ook daadwerkelijk helpt. Over het algemeen is het gebruik van aloe op de huid veilig. (Het zou in een individueel geval een allergische reactie kunnen veroorzaken.)

Er zijn aanwijzingen dat het innemen van aloe niet goed is voor de gezondheid. Een onderzoek waarbij ratten hun hele leven water kregen waar aloe in zat,  laat zien dat het kankerverwekkend zou kunnen zijn. De ratten hadden tumoren in de darmen. Dit resultaat werd niet gevonden bij eenzelfde onderzoek bij muizen.Wat deze resultaten betekenen voor het gebruik door mensen is (nog) niet duidelijk. Meer over het onderzoek kun je  lezen op The National Institute of Environmental Health Sciences (pdf, Engels).

Aloe kan diarree veroorzaken. Mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn met aloe, voorlopige conclusies uit onderzoeken geven aanwijzingen dat aloe het bloedsuiker niveau kan verlagen.

 

RE: Aloe VeraMarianne 15-05-2014 19:51

Aloe vera is bewezen dat het de meest krachtige plant is van moeder aarde dat er bestaat. Dan wel de pure Aloe vera barbadensis miller. Verkrijgbaar in productvorm via het bedrijf Forever waar alle andere leveranciers op mee liften door een paar procent Aloe vera in een product te doen. (mensen weten allemaal dat het goed is en kiezen liever een product MET dat zonder Aloe) En vaak zitten er dat ook nog andere stoffen in het product!!!
Het drinken van juiste kwaliteit Aloë puur (96,3%) maakt de darmen schoon en houd het lichaam gezond. Het zorgt ervoor dat het maag/darmstelsel in balans komt en de huid hersteld. Daarbij gel smeren van buitenaf heeft vele mensen over de wereld van hun huidaandoeninge n laten afkomen!

RE: Aloe VeraMarjolein 20-09-2013 05:50

Claudje zei:

Ik vraag me dan echt af waarom Aloë Vera gel en andere producten dan wereldwijd in meer dan 150 landen wordt verkocht. Van het kannetje gel wordt voor meer dan 1 miljard euro verkocht elk jaar weer. Je gelooft toch echt niet dat mensen het zouden kopen als het niet zou werken?

Ik denk dat de effectiviteit afhangt van waarvoor je het gebruikt. Gezien jou positiviteit tav aloe vera neem ik aan dat het voor jou wel werkt. Mijn rosacea is er niet beter van geworden in ieder geval. Hoeveel iets verkocht wordt zegt ook niet altijd wat over of het werkt.

  aloe vera gebruikClaudje 19-09-2013 19:31

Ik vraag me dan echt af waarom Aloë Vera gel en andere producten dan wereldwijd in meer dan 150 landen wordt verkocht. Van het kannetje gel wordt voor meer dan 1 miljard euro verkocht elk jaar weer. Je gelooft toch echt niet dat mensen het zouden kopen als het niet zou werken?

RE: Aloe Veramarie 29-12-2012 21:38

heb erg veel baat bij aloe vera gel (puur) die ik rechtstreeks bij een kruidenmevrouw koop in het buitenland

Plaats een reactie

vier × vier =