Benzoylperoxide bij rosacea, nieuw geneesmiddel in ontwikkeling

Sol-Gel Technologies Ltd kondigde vandaag positieve resultaten aan van een Fase II studie in de VS die zich richtte op de behandeling van lichte tot ernstige rosacea met een op benzoylperoxide geneesmiddel ontwikkeld door Sol-Gel. Hoewel benzoyl peroxide een bekend middel bij de behandeling van acne is, wordt tot nu toe niet standaard gebruikt voor de behandeling van rosacea. Benzoyl peroxide zorgt voor veel huidirritatie. Volgens diverse bronnen “weekt het het bovenste laagje van de huid los”. Volgens wiki pedia kan het textiel bleken. Niet iets wat je op de hypergevoelige rosacea huid wil, lijkt mij zo.

 

De gel die ontwikkeld is op basis van de eigen op “silica sol-gel’s drug delivery system”, is wel een effectief middel, aldus het persbericht. Kennelijk hebben ze iets bedacht waardoor de benzoyl peroxide minder irriteert. Sol-Gel technologies verwacht dat benzoyl peroxide een eerste keuze middel zal worden tegen rosacea.

 

 

In het persbericht staat niet op welke type rosacea ze het middel getest hebben, maar het zal wel gaan om type 2 rosacea.

 

Het positieve effect werd gevonden na 12 weken smeren met het middel. De hoeveelheid benzoyl peroxide in de gel was 5%. Ze hebben ook een gel met 1% getest, maar deze wordt niet in de resultaten genoemd, dus ga ik er maar vanuit dat deze geen effect had.

 

Ze hebben concrete plannen voor vervolgonderzoek, dus dat ziet er in ieder geval positief uit.

http://www.bioportfolio.com/news/article/1253115/Sol-gel-Completes-Successful-Phase-Ii-Study-In-Rosacea.html

Plaats een reactie

3 + drie =