Omega 3 supplementen helpen misschien ter voorkoming van huidkanker

Huidkanker is een van de meest vaak voorkomende vormen van kanker en het blijkt dat het de afgelopen jaren steeds voor komt. Uit klinisch onderzoek onder 79 gezonde personen blijkt dat omega 3 misschien helpt om huidkanker te voorkomen. Visolie lijkt het immuunsysteem weerbaarder te maken tegen zonlicht. Specifiek voorkomt omega 3 de onderdrukking van het immuunsysteem in de huid als gevolg van zonlicht. Deze bevinding is gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition van februari 2013. Het onderzoek zelf heeft jaren geduurd en het is de eerste keer dat zo een onderzoek plaats vond bij mensen. Hoewel de verschillen tussen het niet en het wel nemen van omega 3 klein waren, kan het waarschijnlijk gedurende een mensen leven wel het verschil maken tussen het wel of niet ontwikkelen van huidkanker.

 

Omega 3 blijkt veel gezondheidsvoordelen te hebben, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Het is belangrijk te vermelden dat omega 3 absoluut geen vervanging is voor zonnebrand creme, of andere vormen van zonbescherming (zoals kleding en zonvermijding).

Deze bevinding is wellicht ook interessant voor mensen met type 1 rosacea, omdat schade aan de huid als gevolg van zonlicht een mogelijke oorzaak is van type 1 rosacea. Daarbij komt dat zonlicht de huidaandoening erger kan maken.

Plaats een reactie

achttien − acht =