FAQ Laserbehandeling

Soms heb je vragen over een laser behandeling en dan is het niet gemakkelijk om het antwoord te vinden. Hieronder zulke vragen en hun antwoorden.

Nog steeds rood weken na een laserbehandeling:

 

Waarom?

Het hangt natuurlijk af van welke laserbehandeling en voor welk probleem, maar er zijn een aantal algemene redenen waarom de huid nog steeds rood is, lange tijd na een laserbehandeling.

In geval van een laserbehandeling bij couperose is het zo, dat een enkele laserbehandeling de couperose niet volledig wegneemt. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een zichtbaar resultaat. En dan nog is het zichtbaar, maar minder intens.

Andere redenen kunnen zijn, (die je echt met de dokter moet bespreken, alleen zij kunnen een goede diagnose stellen)

– Een bacteriële infectie

– Een schimmel infectie

– Heel soms kan een laserbehandeling voor een opvlamming van rosacea zorgen

-De behandeling was erg diep en de huid heeft veel tijd nodig om zich te herstellen.

-Een allergische reactie of irritatie door verzorgingsproducten. Een allergische reactie kan altijd voorkomen, maar het kan zijn dat de huid gevoeliger is voor lichte irritatie. De huid na laserbehandeling is ook gevoeliger voor zonlicht. Dus zorg dat je een zonnebrandcrème gebruikt en probeer zoveel mogelijk de zon te vermijden.

 

Kan je gaan zwemmen na een laserbehandeling?

Dit is een goede vraag voor degene die de laserbehandeling uitvoert, maar ik zou zeggen van nee. Waarom niet? Je hebt ontzettend veel pijn, moeite en geld gestoken in de laserbehandeling en ik zou het positieve resultaat daarvan niet in gevaar brengen door te gaan zwemmen. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen. Water, en vooral zwembadwater met chloor, droogt de huid uit. Een droge huid kan zich niet zo goed herstellen. Bij IPL is het raadzaam om een week te wachten, maar zoals gezegd, overleg het met je behandelaar. Het hangt natuurlijk af van de behandeling en het soort laser dat gebruikt is. Bij andere lasers kan de wachttijd langer zijn.

Plaats een reactie

zeventien + 15 =