Mariadistel

Ik kwam een artikel tegen over Mariadistel dat me interessant leek, en dan vooral het effect van mariadistel op de huid.

 

“De Mariadistel bevat een ingrediënt dat Silymarine heet. Het is een interessante stof. Uit onderzoek blijkt dat het een anticarcinogene werking heeft en dat het jeuk kan tegengaan.

De Mariadistel is een Europese plant. Het gebruik ervan bij leverziekten is al 2000 jaar bekend. Silymarine wordt uit de zaden gehaald door middel van ethanol. Het extract bevat polyphenolen en bioflavinoiden, maar ook allerlei vetzuren. De gedachte is, dat het fungeert als een antioxidant tegen vrije radicalen.

Sylimarine heeft een positieve uitwerking op de huid, namelijk het is effectief tegen jeuk en laat enige effecten zien bij rosacea, psoriasis, en het geeft enige bescherming tegen de nadelige effecten van UVB stralen.”

Het artikel uit september 2000 noemt “rosacure” als crème waar de werkzame stof in zit in combinatie met vitamine E, en verder dat het verkrijgbaar is zonder recept in Canada en in Italië.

Als er iemand mariadistel in een creme uitgeprobeerd heeft, dan laat het aub weten, en vooral ook wat het resultaat was.

Plaats een reactie

acht + acht =