Niacinamide crème van rosacea-info

HIER VERKRIJGBAAR

Ik was het zat. En dan bedoel ik, na het uitproberen van ik weet niet hoeveel dag crèmes die allemaal zorgden voor irritatie, heb ik mijn eigen crème laten ontwikkelen. Een niet irriterende dag crème , die ook gebruikt kan worden als nacht crème met 4% niacinamide. (vitamine B3)

Niacinamide

Bijkomend voordeel is, dat het ook nog een anti aging creme is. En lekker zonder parfum. Omdat een groot bedrijf natuurlijk niet voor 1 potje aan de gang gaat, heb ik een in de cosmetica wereld “kleine” oplage laten maken. Straks is het hier verkrijgbaar voor diegenen met hetzelfde probleem.
Het leuke van dit project is, dat ik zelf kan beslissen wat ik er in wil hebben. Geen parfum dus. Wel 4% niacinamide. Ik ben er van overtuigd dat een disfunctionele huidbarrière een van de grootste problemen is bij rosacea. Anders is het moeilijk te verklaren waarom zowel UV stralen, als irritatie bij verzorgingsproducten als bacteriën en demodex, hitte en kou, rosacea erger maken.

 

De voordelen van niacinamide

 

! volgens onderzoek heeft het een positief effect op de symptomen van rosacea

! Het draagt bij aan de ondersteuning van de huid barrière tegen schadelijke stoffen en irriterende stoffen.

! cellen die worden blootgesteld aan vitamine B3 hebben minder te lijden van vrije radiacalen, resultaten die consistent zijn met een antioxidant.

! niacinamide kan effectief zijn bij het verhogen elasticiteit van de huid en in de behandeling van rimpels.

!. Er is aangetoond dat het de hoeveelheid van ceramide en vrije vetzuren in de huid kan verhogen, Het voorkomt vochtverlies, is effectief in de strijd tegen acne en kan huid lichter maken bij pigmentvlekken

 

Een greep uit de andere ingrediënten

 

Honing:

Ja echt, ik heb er honing in laten stoppen. Honing heeft een antibacteriële werking. Ik weet zeker dat bacteriën niet bevorderlijk zijn bij rosacea, vandaar. Lees hier meer over de veronderstelde voordelen van honing.

 

Vitamine E

Vitamine E is een belangrijke antioxidant. Meer over vitamine E lezen.

 

Oryza sativa

 

Afkomstig van rijst. Bevat veel vitamine E en heeft enige werking bij bescherming tegen UVB stralen. Wel nog een ander product gebruiken met een zonnefactor.

 

prunus amygdalus dulcis

Klinkt moeilijk, maar het is gewoon amandel olie. Wordt extreem goed door de huid verdragen. Helpt de huidbarrière en voorkomt dat de huid uitdroogt.

 

Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Klinkt moeilijk en chemisch, maar het is gewoon een derivaat van de Guar plant. Hiervan worden vooral de zaden gebruikt. Ze worden gegeten of verwerkt in de levensmiddelen industrie, of verwerkt tot meststof. Wat het doet; het maakt de huid zacht.

 

De nieuwe versie is propylene glycol en parabenen vrij

Dit is de link

 

1 gedachte over “Niacinamide crème van rosacea-info”

 1. Dag,

  Ik gebruik al een tijd lang de crème van ricosmetica die jij noemt.
  De site is echter niet meer aktief en ik ben licht wanhopig. Mijn huid was zo kalm en rustig met deze crème en nu brand en prikt het weer en de roodheid vlamt op. Kun jij mij vertellen of deze namicamide 4% crème nog ergens te krijgen is? Of anders een alternatief?

  Het zou mij enorm helpen.

  Groet,
  Anneke

  Beantwoorden

Plaats een reactie

5 − drie =