NRS geeft geld voor vijf nieuwe onderzoeken naar rosacea.

De Amerikaanse National Rosacea Society (NRS) geeft geld voor vijf nieuwe onderzoeken naar rosacea.

  • Een onderzoek naar mest cellen en de mogelijke relatie met cathelicidine. De mogelijke rol van cathelicidine en waarom het belangrijk is wordt hier beschreven.
  • Een onderzoek naar de genetische factoren van rosacea. Ze gaan dit doen door middel van tweeling onderzoek.
  • Een onderzoek naar de bijdrage van kallikreïne (enzymen die bijdragen aan ontstekingen bij rosacea). Ze gaan specifiek onderzoeken of (en hoe) kallikreïne zorgt voor de activering van cytokines (link naar wikipedia). Cytokines dragen misschien bij aan ziekte activiteit.
  • Analyse van de bacteriën die mogelijk betrokken zijn bij rosacea. Ze gaan ook analyseren of er misschien verschillende soorten bacteriën betrokken zijn bij verschillende subtypes van rosacea.(type 1 en type 2)
  • Het laatste onderzoek is nogal technisch beschreven, maar het komt er op neer dat ze gaan onderzoeken of en hoe het verbeteren van de productie van Betadefensine 2 de hoeveel cathelicidine kan onderdrukken en of dit ook leidt tot minder cathelicidine in de huid.
  • Een ander onderzoek wat genoemd wordt is niet nieuw, maar ze blijven het financieel steunen. Het gaat om het identificeren van cytokines die betrokken zijn bij rosacea van de ogen.

De meeste onderzoeken zijn naar de relatie tussen rosacea en het immuunsysteem. Dit is een veelbelovende lijn van onderzoek. Dat rosacea ook een genetische component heeft wordt eigenlijk al door veel experts verondersteld.

Plaats een reactie

acht + drie =