Praten over rosacea

Als je rosacea hebt, dan is het heel waarschijnlijk dat anderen opmerkingen maken op een gegeven moment. Hoewel deze soms brutaal of kwetsend kunnen zijn, is het meestal zo dat mensen nieuwsgierig zijn of bezorgd over de opvallende symptomen. De meeste mensen hebben geen idee dat er zoiets bestaat als rosacea. En het is helemaal geen slecht idee om ze eens wat voorlichting te geven.Wees proactief: Wanneer je een opvlamming hebt en je symptomen zijn overduidelijk, laat dan niet de enorme roze olifant in de kamer het woord doen. (Die waarvan iedereen doet alsof hij er niet is). Als je zelf het initiatief neemt om mensen de informeren, dan gaan ze ook niet speculeren over de oorzaak van je rode gezicht en pukkels (zoals hygiëne en drank gebruik)Voeg humor toe: Wanneer gepast natuurlijk, doe lichtvoetig over rosacea, bijvoorbeeld als je het bespreekt met iemand die je goed kent. Soms wordt het een beetje een ongemakkelijk gesprek wanneer mensen er niets van af weten en het kan helpen om het bespreekbaar te maken.
Maak je niet te druk: Probeer niet emotioneel te reageren wanneer iemand een opmerking maakt. Mensen weten er niks van, als je het ze uitlegt  zullen ze de volgende keer waarschijnlijk geen opmerking maken.

zelfvertrouwen!. Lichaamstaal valt meer op dan uiterlijk, waar we juist zoveel nadruk opleggen. Als je positief blijft en dat uitstraalt dan valt het veel minder op en dan kijken mensen er niet zo naar. Het blijft lastig.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kwetsende dingen terugroepen. Heb ik ook wel eens gedaan. Lucht ook enorm op.

Plaats een reactie

14 + tien =