Veranderingen in het weer en rosacea symptomen

Hoewel elke nieuwe seizoen brengt zijn eigen charme heeft kan de verandering in het weer ook een uitdaging zijn voor rosacea patiënten, volgens een enquête van de NRS (national rosacea society)
Bijna 90 procent van de 852 respondenten zegt dat hun rosacea wordt beïnvloed door de verandering van de seizoenen, en meer dan 58 procent zei dat hun symptomen het ergst zijn in de zomer. Een goede tweede is de winter. Vooral bij heel koude wind.

“De zon en hitte zijn voor zo velen rosacea triggers dat het niet verrassend is, dat veel rosacea patiënten vinden hun symptomen erger worden in de zomer,”. “Het nemen van maatregelen, zoals een grote hoed die het gezicht afschermt, niet in de zon gaan zitten of een goede ventilator kan helpen bij de bestrijding van sommige effecten van het zomerseizoen, en natuurlijk wordt dagelijks zonnebrandcrème gebruik aanbevolen voor rosacea patiënten. Zelfs als ze maar kort buiten zijn . ‘

De meeste mensen gaven aan dat dit soort aanpassingen in de levensstijl heel goed helpen om de symptomen onder controle te houden.

Zo gaf, 56 procent aan zei dat ze vaker binnen bleven, zowel in de zomer als in de winter.  53% meldde dat ze meer zonnebrandcrème gebruiken, terwijl 43 procent droeg een grote hoed en 42 procent zei dat ze wind vermijden, 39 procent zette de airco een tandje hoger en 36 procent bedekken hun gezicht buiten.

Ongeacht welk seizoen het ergste was; drie kwart zij dat dit soort aanpassingen enorm hielpen. .

Bewust zijn van individuele triggers is hierin een eerste stap. Een lijstje van veelgenoemde triggers kun je hier vinden.

Plaats een reactie

acht + 15 =