Simpele oplossing? Anti-roos shampoo tegen rosacea?

Ik kwam een interessant bericht tegen in de “Charlotte Observer”, dat ik graag met jullie wil delen.

 Anti roos shampoo en rosacea

Een ingezonden vraag / opmerking van een lezer:

“Ik heb gelezen over het gebruiken van Selsun Blue tegen rosacea. Ik heb twee rondes antibiotica plus Metrodinazole crème (rozex) gebruikt, maar ik had nog steeds last van roodheid en pukkels op mijn neus. Ik ben begonnen met het wassen van mijn gezicht met Selsun Blue elke paar dagen, en ik heb al meer dan 2 maanden geen pukkels meer.”

Volgens het artikel rapporteren meerdere lezers hetzelfde effect. Een andere lezer zegt: “Ik heb van alles geprobeerd, medicijnen en crèmes. Ik had nog steeds een rood en geïrriteerd gezegd, en een heleboel crèmes. Binnen drie dagen was de rosacea met het gebruik van Selsun Blue een stuk minder. Ik gebruik het bij het douchen kort op mijn gezicht, een paar minuten. Het is een goedkope oplossing voor rosacea.”

Al eerder vond ik op de website van de National Rosacea Society een artikel waarin een arts beschreef dat het een middel kan zijn wanneer je geen medicijnen kan en mag nemen.

Wat zit er in Selsun Blue en waarom werkt het schijnbaar voor sommigen?

Selsun Blue is een anti roos shampoo en werkt tegen bepaalde gist (schimmel). Waarom het wellicht werkt tegen rosacea? Dat weet niemand. Ik doe een gok:

Naast rosacea kun je ook andere huidproblemen hebben, een bekende is seborroïsch eczeem. Seborroïsch eczeem kan zorgen voor roos, en een schilferende rode uitslag. Vaak jeuk het. Niet alleen op de hoofdhuid, ook in het gezicht kan het voorkomen. De oorzaak wordt gezocht in gistsoorten op de huid. Het kan veel lijken op rosacea. Wanneer behandeling met Selsun Blue werkt, is het goed mogelijk dat je geen rosacea hebt, maar Seborroïsch eczeem. Of het is mogelijk dat je beide hebt, en dat het bestrijden van het eczeem de huid rustiger maakt, maar niet helemaal beter.

Rosacea wordt niet veroorzaakt door gist, de oorzaak is onbekend. Er is geen goede reden dat het zou werken op een huid met alleen rosacea en geen seborroïsch eczeem.

Ik ben heel benieuwd of er mensen zijn die positieve reacties hebben op het gebruik van anti roos shampoo voor rosacea. (Kijk wel uit dat het niet irriteert en daardoor de zaken erger maakt).

Reacties:

(Deze website bestaat al sinds 2012, en is in de tussentijd meerdere keren gewijzigd van platform. Om de reacties toch te bewaren zitten ze nu in het artikel, want alle reacties zijn waardevol.)

Anti-roos shampoo — Marianne 14-06-2014 14:18

Op advies van onze huisarts zijn wij, man en vrouw, begonnen met het gebruik van anti-roos tegen rosacea. Hij adviseerde de goedkoopste shampoo. Wij hebben Head and Shoulders gekocht en wassen er 2x daags ons gezicht mee. Bij mijn man werkt het heel goed, zijn huid is veel rustiger en opkomende puisten zetten niet door, bij mij is de werking een stuk minder en ik ga over op een goedkope shampoo. Mijn man gebruikt ook geen Rozex meer, ik nog wel.

selsun blue voor rosacea — Jannie 08-04-2014 17:44

Martin zei: Inmiddels heb ik selsun blue langere tijd gebruikt en mijn rosacea is voor 95 procent verdwenen dus voor mij wekt het heel goed! Wellicht hebben andere hier ook baat bij.

Beste Martin,

Ik heb ook selsun blue gekocht voor mijn rosacea.
Hoeveel keer per dag waste jij je gezicht hiermee? 1x per dag of 2x? Verdunt met water of gewoon zo?

Hoop een reactie te krijgen:)

Groet Jannie

RE: Simpele oplossing? Anti-roos shampoo tegen rosacea? — Marjolein 06-02-2014 22:54

michael zei: De diagnose Rosacea stond bij mij vast, de dermatoloog een een specialistisch team bij het AMC konden niet anders concluderen. Na 2 jaar antibiotica niets verbeterd. Vervolgens ben ik 2 x per dag mn gezicht met head en shoulders gaan wassen en de problemen zijn voor 95% verdwenen.
Heel fijn dat je iets gevonden hebt dat werkt!
Ik had er geen succes mee. Dikke rode bulten, en van die andere die een eeuwigheid duren voor ze weggaan..

RE: Simpele oplossing? Anti-roos shampoo tegen rosacea? — michael 09-01-2014 21:40

De diagnose Rosacea stond bij mij vast, de dermatoloog een een specialistisch team bij het AMC konden niet anders concluderen. Na 2 jaar antibiotica niets verbeterd. Vervolgens ben ik 2 x per dag mn gezicht met head en shoulders gaan wassen en de problemen zijn voor 95% verdwenen.

Selsun blue — Martin 11-09-2013 12:22

Inmiddels heb ik selsun blue langere tijd gebruikt en mijn rosacea is voor 95 procent verdwenen dus voor mij wekt het heel goed! Wellicht hebben andere hier ook baat bij.

RE: Simpele oplossing? Anti-roos shampoo tegen rosacea? — Marjolein 05-04-2013 21:19

Hoi Martin
Goed om te horen van iemand die het uitgeprobeerd heeft! Ik heb helaas ook nog geen wondermiddel gevonden. Fijn dat het tenminste iets voor je doet.
Ik heb het ooit uitgeprobeerd met een andere anti-roos shampoo, maar bij mij hielp het helaas niet, ook niet een beetje.

selson blue — martin 05-04-2013 07:58

ik heb selsun blue nu 1 week gebruikt om de huid mee te wassen en de rosacea lijkt iets minder te worden. ook de roodheid wordt iets minder maar tot nu toe is het helaas geen wondermiddel. het is te koop bij de etos.

#10 Ank 14-04-2016 11:07 Wat een geweldige tip! Heb al jaren last van Rosacea en van alles geprobeerd. Gebruik nu een paar dagen Head en Shoulders paar min op mijn gezicht en het verschil is meteen merkbaar, weg rode plekken en brandende puistjes. Tnx!  

#9 irene 19-03-2016 15:40 Weet iemand of selsun blue nog ergens te koop is? Zou het heeel graag willen proberen voor mijn rosacea, maar kom alleen selsun med tegen (en dan op zo’n site als beslist.nl, niet eens bij de apotheek..) Hoor graag van iemand!  

#8 emma 06-02-2015 16:11 Toevallig heb ik net selsun shampoo gekocht bij de apotheek (ik kon het niet vinden in een normale drogist), maar dit is dus de normale selsun en dus niet selsun blue. Wat is precies het verschil tussen deze 2 en zou ik ook gewoon de normale selsun kunnen gebruiken voor mijn gezicht?  

#7 Lida 04-01-2015 16:34 7 jaar al last van rosacea,van alles geprobeerd.
classic homeopathie orthomoleculair e therapie,
schoonheidsspec ialiste, dermatoloog (anti biotica) niet gebruikt, neuraaltherapie en nu een paar weken selsun blue shampoo en niet te geloven een gaaf gezicht en best al gezondigd door rode wijn snoep melkprodukten te gebruiken, haast niet te geloven!  

#6 Naomi 03-10-2014 16:08 Ok dankjewel, daar heb ik wat aan!  

#5 Marjolein 02-10-2014 08:42 @ naomi: of het uitmaakt welke anti roos shampoo je koopt, ja ik denk het wel.
Ik heb zelf seb. eczeem: http://www.rosacea-info.nl/seborroisch-eczeem
De Guhl shampoo helpt hier goed tegen. Geen enkel ander merk werkt.
In guhl zit piroctone olamine. In selsun blue zit selenium sulfide. Dat voor sommigen selsun blue werkt zal aan de seleen sulfide liggen.  

#4 Marjolein 02-10-2014 08:35 Hoi Naomi.
Ik heb het ooit eens gezien bij de etos, maar de laatste tijd niet meer. Misschien de apotheek bellen of zij het hebben. Anders is het vast online ergens te krijgen.  

#3 Naomi 01-10-2014 18:59 Waar koop/bestel ik selsun blue?
Ik kan het nergens vinden!
En maakt het uit of je selsun blue of een andere anti roos shampoo gebruikt?  

#2 Naomi 01-10-2014 13:17 Waar kan je de selsun blue shampoo kopen/bestellen ?
En maakt het uit of je selsun blue gebruikt, of een andere anti roos shampoo?  

#1 m. van Glabbeck 12-09-2014 14:18 De ogen en neus spoelen met 50 ml water vermengd met dessertlepel natiumbicarbona at, helpt tegen symptomen Rosacea.MVG Francesca

17 gedachten over “Simpele oplossing? Anti-roos shampoo tegen rosacea?”

 1. Jaren geleden zqt mijn hele rug onder de rode plekken. Werkelijk van alles geprobeerd ook de dermatooloog. Mijn huisarts zat met zijn handen in het haar en zei ik weet het echt niet meer. Hij stelde voor selsun blue als laatste redmiddel tegenbruiken maar het moest wel intrekken en daarna afgespoeld worden. Een wonder de plekken verdwenen als sneeuw voor de zon.

  Beantwoorden
 2. Ik heb 25 jaar Rosacea 🙁
  Onlangs online zz-crème gekocht (uit China) en…
  ik ben 100% Rosacea vrij!! Ben zoooo blij!!
  De crème ruikt een beetje naar zwavel, dus dat verklaart waarom Selsun shampoo ook werkt.
  Rosacea wordt schijnbaar veroorzaakt door een mijt!!
  Ik hoop dat deze tip iedereen met Rosacea helpt :))

  Beantwoorden
 3. Volgens mij is selsun blue niet meer te krijgen. Zelfs online niet?
  Iemand een andere optie.
  HEt werkte uitstekendbij mijn roos. IK zit letterlijk met de handen in het haar nu.

  Beantwoorden
  • Hoi robert
   Volgens mij is de selsun blue uit de handel genomen en vervangen door iets anders. Maar dat is inderdaad lastig te krijgen, heb even voor je op internet gezocht.
   Je kunt natuurlijk altijd onze shampoo proberen
   Alleen bedoeld voor de hoofdhuid en haar, niet tegen rosacea,.
   Tenminste daar is ie niet voor bedoeld.
   De shampoo is minstens zo effectief alleen bevat het een milder anti roos ingredient.

   Beantwoorden
 4. Ik gebruik sinds een week Selsun suspensie en met verbluffend resultaat! Echt een aanrader.
  Te koop bij Dio drogist, apotheek of via internet. Doe een heel dun laagje op je gezicht en spoel na 5 of 10 minuten eraf. Ben net terug van een dagje sauna en heb normaal een vuur rood hoofd na zo’n dag, maar nu helemaal niet. Ik ben erg blij met het resultaat!

  Beantwoorden
 5. Bij mij is de rosacea na jaren tobben (dermatoloog, antibiotica, crèmes, diëten homeopathie), geleidelijk weggetrokken door het gebruik van anti-roos shampoo van Elvive, met actief Selenium. Selenium moet erin zitten volgens mij. Een andere anti-roos shampoo werkte niet, daar zat dat niet in. Gewoon bij Kruidvat verkrijgbaar, een blauwe fles met oranje accenten.. Ik gebruikte het twee keer per dag als wasgel, een beetje shampoo (hoeveelheid van een erwtje) wat opschuimen, 1 minuutje in laten trekken en afspoelen.
  Echt ongelooflijk, na een paar dagen merkte ik al verschil en na een week of drie herkende ik mijn eigen huid amper, een stuk gladder en veel minder ontstekingen. Aanrader!

  Beantwoorden
  • Hoi Anna
   Ik heb die ook een keer geprobeerd, een paar jaar geleden, om de zelfde reden dat er selenium in zit. Maar helaas, mijn roodheid en irritatie werd er heel erg van. Dus een kleine waarschuwing van mijn kant voor iedereen die het ook uit wil proberen: wees voorzichtig. Het duurde bij mij een paar weken voor het eerst rustig was.
   Maar goed om te horen dat het voor jou wel werkt uiteraard.

   Beantwoorden
 6. Naar aanleiding van deze tips ben ik ook selsun gaan kopen bij de DIO. nu 4 dagen later is mijn huis veel rustiger. Ik ben erg benieuwd hoe het er over 4 weken uit ziet. Ik doe wat Selsun shampoo op mijn vingers en doe het puur op mijn gezicht met circel bewegingen. Na 5 minuten verwijder ik het met lauw water. Daarna smeer ik arganolie op mijn gezicht.

  Beantwoorden
 7. Al enige tijd last van rosacea.
  Na een kuur prednison te hebben gehad.
  Vanalles geprobeerd.
  Antiroos shampoo (head and shoulders de normale met zink…werk redelijk ..roodheid nam af en puistjes ook.
  Maar sinds 3 weken gebruik ik propolis capsules. En mijn rosacea is nagenoeg verdwenen.
  Het is namelijk ontstekingsremmend
  Ik hoop dat het bij jullie ook werkt
  Het is iig proberen waard.

  Beantwoorden
 8. Ik had echt best heftige rosacea. Jarenlang allerlei therapieën geprobeerd waaronder jarenlang antibiotica smeren en slikken, dure huid therapies, diëten etc. Niets leek het op te lossen. Uiteindelijk na wat zoek werk op Selsun gekomen via de Facebook groep rosacea (America). Ik gebruikte de gewone Selsun (wit met oranje fles) als een masker en heb dat elke dag een half uurtje gebruikt tot alles weg was. Echt ongelovelijk maar ik heb sinds die tijd totaal geen last meer van rosacea.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

twee × 2 =