Steeds meer bewijs voor een relatie tussen voeding en acne

Een dieet met veel suiker en zuivel producten wordt steeds vaker in verband gebracht met acne. Er is wederom een onderzoek dat de relatie tussen voeding en acne vast stelt. Huidaandoeningen als acne en rosacea kunnen leiden tot depressie, angst en terugtrekking uit het sociale leven. Alle beetjes die kunnen helpen, dus ook voeding, zijn belangrijk.

 

Eerdere onderzoeken, zelfs zo ver terug als 1800 hebben al een relatie gelegd tussen bepaalde voeding (chocola, suiker en vet) en het erger worden van acne. Sinds ongeveer 1960 zijn er onderzoeken geweest die de relatie tussen voeding en acne ontkrachten. Dit is het gevolg geweest van 2 onderzoeken, die steeds weer opnieuw aangehaald werden in de wetenschappelijke literatuur. Dermatologen en voedingsdeskundigen zouden van het idee terug moeten komen dat voeding geen enkele rol speelt in acne. Hoewel voeding geen acne kan veroorzaken, kan het de aandoening wel erger maken. Twee voedingsmiddelen die steeds weer in verband worden gebracht met acne zijn suiker en zuivel. Een dieet met weinig suiker verbetert de gevoeligheid voor insuline en zorgt voor een verbetering van de huid.

Meer lezen over het effect van voeding op puistjes

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)







Een reactie plaatsen

vijf × 4 =