Timolol het volgende middel?

Onderzoekers gaan uitzoeken of timolol werkt tegen de roodheid van rosacea. Timolol is een betablocker en heeft een zelfde soort werking als brimonidine (mirvaso)

Mirvaso is niet zo heel lang geleden op de markt gekomen. Mocht timolol werken dan heeft het nog een hele lange weg te gaan voordat het ook verkrijgbaar is voor rosacea.

Wat is timolol

Timolol is een middel wat nu gebruikt wordt bij glaucoom. Het zit in oogdruppels. Glaucoom is een beschadiging van de oogzenuw in het netvlies, meestal door verhoogde druk in het oog.

Timolol verlaagd de druk in de oogbol. Overigens is brimonidine (de werkzame stof in Mirvaso) ook een middel dat bij glaucoom gebruikt wordt.

Mogelijke bijwerkingen (o.m)

Rode geirriteerde ogen

een brandend/prikkend gevoel

droge ogen

Vervang het woord ogen door huid en ik heb net rosacea omschreven. Het is dus afwachten of dit een kansrijk onderzoek is. Zeker met het oog op de ontwikkeling van het andere middel door Allergan en de stappen die dat bedrijf inmiddels heeft gezet om het op de markt te krijgen. Wellicht is 3 middelen met dezelfde soort werking teveel voor de rosacea markt.

Plaats een reactie

zes + zes =