Vitamines C (en E) in cremes

Het is niet eenvoudig om vitamine C in je huid te krijgen. De huid is ontworpen om dingen buiten te houden. Dit maakt het lastig om werkzame stoffen in de huid te krijgen, zoals medicijnen. Wil vitamine C iets doen in de huid dan moet de crème waar het in zit aan een aantal voorwaarden voldoen.Een van die voorwaarden is, dat er genoeg vitamine C in de crème moet zitten. Tenminste 5% maar liever nog 10%. En deze crèmes zijn duur. In het eerder genoemde onderzoek werd een creme met een concentratie van 5% gebruikt. Lagere concentraties hebben geen effect. Een ander probleem is, dat vitamine C niet erg stabiel is. Het oxideert snel. Kortom als je een crème met vitamine C wilt kopen, zorg er dan voor dat de concentratie hoog genoeg is, anders heeft het geen zin. Of het helpt is de vraag, maar zoals gezegd zijn er kleine aanwijzingen dat het misschien kan helpen tegen een rood gezicht.

Een ander nadeel van vitamine C is, dat het kan irriteren. Zeker bij een gevoelige huid. Daarom is het verstandig te kiezen voor een andere vorm van vitamine C dat ascorbinezuur.

Zelf heb ik gekozen voor Sodium ascorbyl fosfaat.Veilig en veel minder kans op irritatie.

 

 

Volgens onderzoek kan vitamine C en vitamine E, aangebracht op de huid, ook zorgen voor enige bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Ze helpen bij het reduceren van schade als gevolg van vrije radicalen (niet alleen als gevolg van zonlicht, maar ook van vervuiling en rook). Vrije radicalen verminderen collageen en elastine. Het betekent overigens niet dat je hiermee kan gaan bakken in de zon, daar heb je toch echt een zonnebrandcrème voor nodig.

Skin * ceuticals Vitamine C serum heeft een vitamine C serum met vitamine E en ferulic acid. (Het kost wel iets meer dan $160) Er is hier een alternatief voor 14,95.  Volgens wetenschappelijk onderzoek verdubbeld deze combinatie namelijk het effect van vitamine C

Daarom, voor 14,95 een serum met vitamine C, E, ferulic acid en b5. Een andere samenstelling, dus absoluut geen kopie,  maar wel goedkoper. Meer info hier:

(vitamine C serum)

vitaminecserum

 

lees het etiket: Kies voor huidverzorgingsproducten die Sodium ascorbyl phosphate bevatten. Deze vorm van vitamine C is veel stabieler dan ascorbic acid (oorspronkelijke vorm van vitamine C). Ascorbic acid kan voor irritatie zorgen, en daardoor juist acne veroorzaken.  Sodium Ascorbyl Phosphate is veiliger, huidvriendelijker en stabieler.  

 

Er is overigens geen bewijs dat het consumeren van grote hoeveelheden Vitamine C betekent dat er extra collageen aangemaakt wordt. Een teveel aan vitamine C wordt uitgescheiden door de nieren.

Plaats een reactie

twee × 2 =