Maskne- huidirritatie door mondmaskers

Mondkapjes zijn absoluut belangrijk voor de bestrijding van het corona virus. Helaas kunnen ze de huid irriteren.

Vaak dragen van een masker kan “maskne” (een treffende Amerikaanse term), acne veroorzaken, die wordt veroorzaakt doordat het masker vuil en olie in de poriën vasthoudt.
Het dragen van een masker kan ook huidaandoeningen veroorzaken, zoals miliaria of verergeren, zoals rosacea.
Verzachtende, vochtinbrengende en voorgeschreven medicijnen kunnen maskne helpen beheersen.

Naarmate  het dragen van maskers routine wordt, kan uw huid ‘maskne’ ontwikkelen, een term die wordt gebruikt om acne te beschrijven in het gebied dat een masker wordt gedragen.

“[Maskne] nieuw bedacht voor ons nieuwe COVID-19-tijdperk voor gezichtsmaskers.

Hij zei dat een vergelijkbare acne-reactie vaak voorkomt bij helmriemen en wordt gezien bij voetballers en fietsers die gevoelig zijn voor acne.

“Het is ook vergelijkbaar met wat we zien bij het dragen van dikke make-up bij dansers / acteurs (ook bekend als acne-cosmetica),

“Het meest voorkomende probleem is roodheid in het gezicht in de geometrische verdeling van het masker, met de grootste prominentie aan de rand, zodat mensen een mooie ovale rode omtrek krijgen. Deze gebieden zijn meestal gevoelig voor aanraking en elke crème / lotion die men zou aanbrengen prikt, aangezien de huidbarrière is verstoord en bij ontstekingen de sensorische zenuwen overgevoelig zijn voor externe prikkels, ”

Wat veroorzaakt maskne?

Acne mechanica

Fysieke manipulatie en druk van een masker op de huid veroorzaakt acne.

“[Met] de combinatie van wrijving, occlusie en emotionele stress van COVID-19… heb je een perfect recept voor acne. Omdat het een chronische ontstekingsziekte is die resulteert in een chronische verstoring van de huidbarrière, kan elke belasting van de huid of het systeem in het algemeen deze aandoening verergeren, ”

Stress veroorzaakt uitbarstingen van acne, eczeem, seborroïsche dermatitis en rosacea.

“De wegen waardoor stress tot deze aandoeningen leidt, is niet helemaal duidelijk, maar hormonale reacties op stress kunnen een rol spelen. Het dragen van een masker kan huidaandoeningen verergeren. Samen werken stress en maskers synergetisch om huidaandoeningen in het gezicht te verergeren, ”

Miliaria

Miliaria, ook bekend als warmte-uitslag, kan het gevolg zijn van occlusie en zweet onder het masker.

“Het dragen van een masker leidt tot lokale verandering van het microbioom van de huid. Bij gebruik van een masker wordt de bedekte huid blootgesteld aan verhoogde CO2-waarden, verhoogde luchtvochtigheid, hogere temperaturen en meer bacteriën en micro-organismen uit de mond en het ademhalingssysteem ”

In tegenstelling tot acne, die immunologisch ingewikkelder is, zijn miliaria direct het gevolg is van het immuunsysteem dat reageert op opgesloten dode huidcellen, bacteriën en zweetzouten in de openingen van de huid waar ze niet thuishoren.

Rosacea

Naast het veroorzaken van opflakkeringen van acne, kunnen door de maskers  veranderingen van het microbioom van de huid rosacea, periorale dermatitis en seborroïsche dermatitis, een roosachtige roodheid van het gezicht met schilfering verergeren.

Hoewel ze bepaalde kenmerken van rosacea acne (papulopustules) kunnen nabootsen, is  rosacea anders.

“Rosacea is een unieke chronische ontstekingsziekte die het gevolg is van disfunctie van de huidbarrière, een overactieve lokale immuunrespons en overgevoelige zenuwen rond de bloedvaten, waardoor ze voortdurend verwijden, wat resulteert in chronische roodheid van het gezicht. Dezelfde problemen doen zich voor als je de hele dag een masker draagt ​​in termen van verergering van de ziekte.

Hoe maskne te voorkomen en te behandelen

Hier zijn een paar manieren om voor uw huid te zorgen terwijl u een masker draagt.
Breng verzachtend middel aan

Huidirritatie bij maskers komt het meest voor langs de neusbrug en centrale wangen, waar het flexibele neusstuk op zijn plaats is bevestigd.

Dit kan worden geminimaliseerd door een dikker verzachtend middel in het gebied te gebruiken om de huidbarrièrefunctie te vergroten en de verbinding van het masker met de huid te smeren.

Bevochtig

vochtinbrengende crèmes met een lichtere consistentie zijn aan te bevelen, idealiter met ingrediënten tegen acne, zoals retinol en niacinamide.

Een van de belangrijkste problemen die voortkomen uit het de hele dag dragen van een masker is de huidbarrière,

“Voor ziekten als acne en rosacea stimuleert en verspreidt dit zowel de abnormale ontstekingsreactie als deze. Dus, allereerst, het herstellen van die huidbarrière is de sleutel. Dit betekent dat je meerdere keren per dag een olievrije vochtinbrengende crème op een vochtige huid moet aanbrengen.

Vervolgens is het reguleren van ontstekingen en het vertragen van de huidvernieuwing.

“Wanneer de huid ontstoken is, maakt deze zichzelf te snel, wat in de setting van acne nog problematischer is, omdat dit kan resulteren in verstopte poriën, waardoor de toestand verder verslechtert. Topische retinoïden zijn hier ideaal voor.

Omdat alle retinoïden uitdrogen en irriteren wanneer je ze voor het eerst gebruikt moet je niet meer gebruiken dan een hoeveelheid ter grootte van een erwt op het hele gezicht en een droge huid aan te brengen gedurende enkele weken.

 

Reinig en scrub

Wanneer je je masker afzet moet je je gezicht voorzichtig moest reinigen en scrubben.

“Zeker, de opeenhoping van olie, dode huidcellen en ander vuil kan onder andere irriterend zijn voor de huid. Wat nog belangrijker is, is de externe blootstelling (d.w.z. deeltjes die de buitenkant van het masker raken, wat u beschermt. Dit moet worden gereinigd.

Gebruik voorgeschreven medicijnen

Voor meer matige tot ernstige verergeringen zijn er voorgeschreven medicijnen die uw dermatoloog kan voorschrijven.

Het negeren van aandoeningen kan leiden tot ernstigere huidproblemen.

“Aanhoudende irriterende contact dermatitis verhoogt het risico op huidinfectie, en constant wrijven en irritatie kan een uitbraak van herpes koortslip veroorzaken bij degenen die ze krijgen. Chronische ontsteking kan leiden tot langdurige verkleuring van de huid, postinflammatoire pigmentverandering genoemd, vooral bij personen met een donkere huidskleur. We hebben een aantal, maar geen geweldige behandelingen voor dit ontsierende resultaat, dat behoorlijk invaliderend kan zijn.

 

**

Dit is een voor de leesbaarheid bewerkt en vertaald Artikel. Ik zou toch het gebruik van scrubs en retinol willen ontraden bij rosacea. Ook deze bestrijdingsmiddelen tegen mechanische irritatie zorgen voor irritatie. Bij rosacea zou ik het houden bij een crème en goed wassen.

 

Plaats een reactie

vijf × 1 =