Mirvaso is er!

Mirvaso is er!

zaterdag, 12 april 2014 11:31

Je kan bij je huisarts om Mirvaso vragen. Het is alleen verkrijgbaar op recept, en het kost 56 euro. Zie onderstaande bericht:

“Hallo Marjolein,

Gisteren heb ik m’n huisarts gevraagd naar Mirvaso, niet alleen kende ze het product, maar ze kon het ook gewoon voorschrijven! Ik was enorm blij natuurlijk. Ik heb al bijna 20 jaar last van Rosacea en m.n. de roodheid is de laatste jaren veel erger geworden. M’n huid verdraagt bijna niks en de lijst triggers die een flush kunnen veroorzaken is inmiddels enorm lang. Bij de apotheek bleek dat ze het pas week 16 binnenkrijgen, maar dat is dus al volgende week. Ik ben heel benieuwd, ik hoop dat het werkt. Er zit trouwens wel 1 nadeel aan Mirvaso, de apotheker vertelde me dat het -vooralsnog- NIET vergoed wordt. Het kost
€56,- nogal prijzig dus. Maar als het werkt… Bovendien als nou meer mensen het via hun huisarts gaan gebruiken, wordt het misschien op den duur wel vergoed. Misschien kan ik volgende week meer vertellen. Groet,
Miryam”

 

REACTIES

RE: Mirvaso is er!Danielle 21-05-2014 19:19

Hi

Ik gebruik het nu 4 dagen, en ik vind het geweldig!
Het is niet zo dat al het rode echt weg is, maar veel minder op de achtergrond en in combinatie met een foundation ( lichte) zie je niets meer terwijl het bij mij echt heel erg was!!

 Mirvaso over?Mike 10-05-2014 20:56

Hoi,

Ik ben 28 en heb al m’n hele leven rode wangen. Vooral bij triggers en sociale situaties bloos ik erg. Ik wil graag Mirvaso proberen, maar aangezien ik al van alles geprobeerd heb en veel negatieve reviews lees over de bijwerkingen heb ik het gevoel dat ik geld weg gooi als ik Mirvaso aan schaf. Wie heeft net Mirvaso gekocht, maar wil het niet meer gebruiken? Dan zou ik graag deze over nemen om het te testen.

Groet,
Mike

RE: Mirvaso is er!Marjolein 07-05-2014 20:42

Reactie van mevrouw “Bartholomees” (verplaatst)

“Ik gebuik Mirvaso sinds amper enkele dagen op de wangen. Zij worden na 6 uren vuurrood, brandend en gloeiend. Deze reaktie verdwijnt na een paar uren. Nu is het intussen avond (22h) en weer komt dezelfde reaktie terug.
Ik gebuik dus echt dit produkt niet meer….”

RE: Mirvaso is er!Marjolein 03-05-2014 08:09

Miryam zei:

Hoi Marjolein,

ik heb een paar vragen over jouw ervaring met IPL: waar ben jij geweest voor die IPL behandeling en hoe lang blijft het rustig als je eenmaal 5 of 6 behandelingen hebt gehad?
Moet je om de zoveel jaar opnieuw zo’n behandeling ondergaan?

Groet,
Miryam

Ik ben bij de WZA kliniek in Assen geweest.Het is niet weg na 5 behandelingen wel: minder rood, minder flushes, minder jeuk en minder branderig.
Met wat make up is het bijna niet zichtbaar meer. Het is wel duur, ik moet eigenlijk weer heen. Laatste keer was in 2009 (5e behandeling). Ik zou nog doorgaan, maar werd weer zwanger en dan doen ze geen IPL.

IPLMiryam 02-05-2014 09:24

Hoi Marjolein,

ik heb een paar vragen over jouw ervaring met IPL: waar ben jij geweest voor die IPL behandeling en hoe lang blijft het rustig als je eenmaal 5 of 6 behandelingen hebt gehad?
Moet je om de zoveel jaar opnieuw zo’n behandeling ondergaan?

Groet,
Miryam

RE: Mirvaso is er!Marjolein 01-05-2014 11:32

Hoi Miryam
Heel erg bedankt voor je update. Balen dat het niet is wat we er van hopen.Ik heb zelf erg veel gehad aan IPL. Het is nu goed te verbergen met wat make up, tenzij ik inderdaad een mega flush oploop en die zijn niet te vermijden af en toe.
Overigens heeft IPL de mega flushes een stuk minder gemaakt.

 Mirvaso update 3Miryam 01-05-2014 11:03


Naar mijn ervaring lijkt het zo te zijn dat het werkt als je triggers vermijdt (wat niet altijd kan)en de roodheid niet heel hevig is. Mijn huisarts noemde het bij mij een ‘vlindervormig erytheem’, meestal doet m’n voorhoofd niet mee, alleen m’n wangen, neus en kin.
Ik denk dat ieder voor zich moet bepalen of hij/zij het wil proberen. Ik was in elk geval erg teleurgesteld en verdiep me momenteel weer in de mogelijkheden van laseren en LED lichttherapie. Mvg,
Miryam

Mirvaso update2Miryam 01-05-2014 10:57

vervolg:Bovendi en lijkt het gek genoeg alleen op m’n wangen en kin te werken, niet op m’n neus. Die kan tijdens een ernstige reactie paarsrood verkleuren, heel naar. Ik las zowel online als in de bijsluiter dat het nog kan verbeteren, vandaar dat ik het anderhalve week heb gebruikt voordat ik er iets over wilde schrijven. Tijdens die anderhalve week had ik geen last van rebound flushes trouwens. Maarr… ik ben drie dagen geleden gestopt, het werkt gewoon niet of heel minimaal. Ik kan er in elk geval niet op vertrouwen. Ruim 30 uur na de laatste keer smeren ging het alsnog mis. Ik kreeg zo’n ernstige rebound, het is echt een tijd geleden dat m’n gezicht zo rood werd en vooral zo branderig aanvoelde.Dat duurde ook nog eens anderhalve dag… Nu moet ik zeggen dat ik volgens mij behoorlijk ernstige roodheid heb in vergelijking met veel foto’s op internet van mensen met rosacea. Misschien dat het beter werkt bij mensen met een milde vorm van roodheid.

#5 Mirvaso updateMiryam 01-05-2014 10:53

Hallo allemaal,

donderdag 17 april kon ik de gel eindelijk ophalen bij de apotheek.De apotheker adviseerde me het te declareren, helaas lukte dat niet bij mijn verzekeraar (Agis).
Eigenlijk zou ik vrijdagochtend ermee moeten beginnen omdat je het maar 1 keer per 24 uur mag gebruiken, maar ik was die donderdagmiddag zo nieuwsgierig. Ik heb een test gedaan: de ene helft van m’n gezicht wel en de andere niet. Na bijna twee uur zag ik inderdaad wat verschil. Ik werd er trouwens in eerste instantie wat duizelig van, je mag het ook niet gebruiken in combinatie met bloeddrukverlag ers m.n. clonidine (wat ik jaren geleden heb geprobeerd, ook weer tegen de roodheid en de flushes).
Ik was dus matig positief.
Zaterdagochtend heb ik m’n hele gezicht ingesmeerd met een dun laagje gel.
Het bleef wat rustiger, maar zodra 1 van m’n triggers – in dit geval wind – voorbij kwam was de reactie zoals altijd: knalrood. (Verder in volgende bericht.)

RE: Mirvaso is er!Marjo 24-04-2014 19:10

Ben ook wel benieuwd, maar het nog maar week 17 dus is het nog maar net te krijgen.
Mocht iemand het geprobeerd hebben, aub laat het weten

ReviewSebbie 24-04-2014 16:55

Hoi Miryam!

Ik zou graag willen weten hoe het bij jou gegaan is! heeft het gewerkt?

Ik overweeg namelijk zelf ook om dit te gaan gebruiken.

Mvg,

Sebastiaan.

#2 RE: Mirvaso is er!Marjolein 16-04-2014 05:53

Heb ik ook geschreven. Ik hoop zo dat het geen bijwerkingen heeft  . Tot nu toe is er geen effectief middel tegen een rood gezicht. Zou mooi zijn als er daar ook een optie voor was.

Hier het artikel over de mogelijke bijwerkingen:
rosacea-info.nl/…/…

Let op!Kees 13-04-2014 18:25

Hoi miryam, ik lees veel negatieve verhalen op internet over mirvaso terecht of onterecht. Kijk aub wel uit, je hoort veel over rebound flushing. Maar ik hoor graag je review als je het gebruikt heb. Mvg, Kees

#1 Goele 19-09-2014 09:19

Hallo iedereen. Ik heb Mirvaso gekocht, maar voor mij is het niet zo ideaal omdat ik geen voortdurende rosacea heb en het dus niet dagelijks gebruik. Ik heb nog mijn tube liggen (slechts 2x gebruikt). Mijn vraagprijs is 40 euro, maar wil wel overeen komen voor iets minder. Kan gerust via Kiala ofzo versturen. Ik woon in Ruddervoorde (West-Vlaandere n, België).

Groetjes

Nieuws ontvangen?

Berichtje ontvangen wanneer er nieuwe artikelen op deze site staan?
Schrijf je hieronder in.
(Je krijgt max 1x per maand een mailtje want spam hoort in een blikje en niet in je mail box.)


2 gedachten over “Mirvaso is er!

  1. ik heb mirvaso gel gebruikt voor 5dagen en heb reeds na drie dagen dat ik al gestopt ben nog steeds last van blozen,rood,vlekken enzo , echt een héél slecht product die mijn huid heeft kapot gemaakt , Hoelang zou het herstel duren ,hoelang kan iklast hebben van de rebounds???

Een reactie plaatsen

3 × 3 =