Tips voor rosacea vriendelijke cosmetica


Naast medische therapie gebruiken rosacea-patiënten vaak veel verschillende producten op hun huid, van zonnebrandcrème tot moisturizers tot make-up. Maar omdat rosacea-huid zo gevoelig kan zijn, is het belangrijk om te weten wat er in die producten zit en ingrediënten en producten te vermijden die een opflakkering kunnen veroorzaken.

De National Rosacea Society rapporteerde onlangs over een studie waarin werd vastgesteld dat rosacea-patiënten mogelijk overgevoelig zijn voor veelvoorkomende ingrediënten in huidverzorging en cosmetische producten. Sommige huidverzorgingsproducten kunnen zelfs ingrediënten bevatten die actief rosacea-symptomen veroorzaken. Huidverlichtende crèmes bevatten bijvoorbeeld vaak corticosteroïden, waarvan bekend is dat langdurig gebruik rosacea-achtige symptomen veroorzaakt bij een verder gezonde huid.

Hier zijn enkele tips om te zorgen voor een zachte en rosacea-vriendelijke huidverzorgingsroutine:

  • Beperk het aantal producten dat u gebruikt en richt u in plaats daarvan op het creëren van een regelmatige dagelijkse routine met producten waarvan u weet dat ze door uw huid worden verdragen.
  • Kies waar mogelijk geurvrije producten.  Geurstoffen staan bekend als een rosacea-trigger.
  • Test eerst nieuwe producten. Voordat u een product op uw gezicht gebruikt, moet u het op een stukje huid op een andere plek, zoals de nek, proberen. Als je een reactie krijgt, vermijd dan het product en noteer de ingrediënten.

Vermijd producten voor eenmalig gebruik en snelle oplossingen, omdat ze irriterende ingrediënten zoals alcohol kunnen bevatten en mogelijk uw zorgregime kunnen verstoren.

Houd een dagboek bij met de producten die u gebruikt en de actieve ingrediënten die ze bevatten, en noteer eventuele rosacea-symptomen die u ervaart na gebruik.

Hier kan je een lijst vinden met ingredienten in cosmetica die mogelijk problemen kunnen geven bij rosacea

 

Plaats een reactie

zestien − 4 =